Σε συνέδριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Παρουσίασε το σχέδιο διαχείρισης για τη διάσωση και διατήρηση των μνημειακών δέντρων στην περιοχή κατασκευής του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου

Στη Θεσσαλονίκη μετέβηκε την Παρασκευή 10/9 η Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο διήμερο (11 & 12 Σεπτεμβρίου) “Σεμινάριο για νέα πολιτικά στελέχη και νέους εκλεγμένους αξιωματούχους της Θεσσαλονίκης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση”, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS) Ελλάδας-Κύπρου και η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης παρουσίασε το Σάββατο σε νέους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ & β’ βαθμού από Νομούς της Β. Ελλάδας, την πρωτοβουλία που συντονίζει και συμμετέχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη μεταφύτευση μνημειακών ελαιοδέντρων από την περιοχή παραχώρησης του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου με τίτλο “19 + 3 μνημειακά ελαιόδεντρα: πως η κατασκευή και λειτουργία ενός μεγάλου έργου υποδομής μπορεί να ενισχύσει τον βιώσιμο τουρισμό και την πράσινη επιχειρηματικότητα”.

Ομιλητές στο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ήταν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κ. Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας.

Οι συμμετέχοντες νέοι αυτοδιοικητικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έκαναν πολλές ερωτήσεις για το έργο που εκτελείται και  διατύπωσαν τις απόψεις τους συνδυαστικά με άλλα περιβαλλοντικά έργα και δράσεις που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στις περιοχές αρμοδιότητας τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί