Κυνήγι στους νέους! Επιβάλλουν rapid test σε ανεμβολίαστους 12-17 ετών για κλειστούς χώρους

Στην αρχή της πανδημίας ο κ Τσιόδρας, “μεγας οφφικιάλιος” τώρα του Πατριαρχείου, μας ανέπτυσσε τη θεωρία ότι θα ήταν καλό να κολλήσουν οι νεαροί σε ηλικία τον ιό γιατί έτσι θα μετέδιδαν την ανοσία στον γενικό πληθυσμό, ενώ μιλούσε και για ένα “ένζυμο” στη μύτη που “θωρακίζει” τα παιδιά! Παρόλα αυτά σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη – που υποτίθεται συνεχίζει να συσκέπτεται και συμβουλεύεται τον κ Τσιόδρα – έχει εξαπολύσει ένα εξοντωτικό κυνήγι στους νέους θέλοντας να τους εξαναγκάσει σε εμβολιασμό από τα 12 χρόνια τους, χρησιμοποιώντας ως μέσο “πειθούς” την οικονομική επιβάρυνση συνεχών rapid tests στις οικογένειές τους, προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους, αφού είναι γνωστό ότι οι 12χρονοι δεν έχουν εισοδήματα και στηρίζονται στο χαρτζιλίκι της οικογένειας.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ΦΕΚ το οποίο διευκρινίζει πως θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12 έως 17 ετών στους κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τo ΦΕΚ, θα έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους εστίασης με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών.

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις εστίασης σε εσωτερικό χώρο περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ

Με πληροφορίες από documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί