Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην πλατεία Ελευθερίας

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/9, στις 6.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, απευθύνουν μέσω ανακοίνωσής τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

Σε παροξυσμό η επίθεση του παρελθόντος στο μέλλον – σε αποθράσυνση και κρίση το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Μόνος δρόμος ο αγώνας!

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση της στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα .

Νόμος 4823 για αξιολόγηση, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και πέταγμα πολλών υποψηφίων  από τις σχολές, επιμονή στην Τράπεζα Θεμάτων για τη χρονιά που έρχεται, πανεπιστημιακή αστυνομία και κάρτα εισόδου, ποινικοποίηση της απεργίας και φακέλωμα των σωματείων, μειώσεις μισθών, αύξηση των κριτηρίων και σεμιναρίων, εισηγήσεις για εφαρμογή της «μικτής εκπαίδευσης» στις νησιώτικες περιοχές, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κλπ.

Η επίθεση που εξελίσσεται στους χώρους της εκπαίδευσης δεν είναι εκπαιδευτικό ζήτημα. Αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς και  το δικαίωμα των παιδιών του λαού να σπουδάσουν, αλλά και τις αυριανές συνθήκες εργασίας τους. Για αυτό η επίθεση και η μαζική απάντησή της αποτελεί λαϊκό ζήτημα.

Έχουν γίνει επίσης φανερά τα όρια της προσωπικής ανυπακοής μέσω των συλλόγων διδασκόντων. 

Και, πάνω από όλα, έχουν γίνει διαλυτικές και απωθητικές οι κατακερματισμένες «κινητοποιήσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας», οι «διάλογοι» με υπεύθυνους του υπουργείου και, γενικά όλες οι εκφράσεις ενός εικονικού «κινήματος», μια παράσταση στην οποία επιδίδονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Τέλος πια τα κόλπα… Η ιστορία των αγώνων των εργαζομένων δείχνει ότι, όταν ο αντίπαλος μας κηρύσσει τον πόλεμο, δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε.

Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για την οργάνωση μια κεντρικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Ας χτίσουμε τους πολιτικούς και οργανωτικούς όρους (συνελεύσεις, συσκέψεις, επιτροπές αγώνα) μιας μάχης, όπου οι απεργίες και οι διαδηλώσεις δεν μπορούν παρά να είναι στα βασικά συστατικά του αγώνα μας.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, ως αποτέλεσμα της πανελλαδικής μας σύσκεψης, απευθύνουμε στις συνελεύσεις, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή αλλά και σε κάθε παράταξη – συλλογικότητα που είναι στην όχθη του αγώνα, ΠΡΟΤΑΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ και ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, στην παραπάνω κατεύθυνση, μια πρόταση, η οποία συμπυκνώνεται στο παρακάτω σύντομο πλαίσιο:

Πρόταση προς συνελεύσεις ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση, μόνη απάντηση είναι η συγκρότηση κινήματος και κεντρικής απεργιακής σύγκρουσης

Πρώτο βήμα ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΑΠΕΡΓΙΑ στην αρχή της χρονιάς και πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στις 14/9 ενάντια σε αξιολόγηση, ΕΒΕ και Τράπεζα Θεμάτων,  Πανεπιστημιακή Αστυνομία και διαγραφές φοιτητών

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση της στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα .

Τόσο στις μεγάλες ενότητες… (νόμος 4823 για αξιολόγηση, ελάχιστη βάση εισαγωγής και πέταγμα πολλών υποψηφίων από τις σχολές, Τράπεζα Θεμάτων για τη χρονιά που έρχεται, πανεπιστημιακή αστυνομία και κάρτα εισόδου, μειώσεις μισθών, έξαρση της ακρίβειας), 

…όσο και στις μικρότερες με πλήθος εγκυκλίων (διοικητικές αυθαιρεσίες, εργαστήρια «δεξιοτήτων»-συμμόρφωσης, αύξηση των κριτηρίων και σεμιναρίων,  εισηγήσεις για εφαρμογή της «μικτής εκπαίδευσης» στις νησιώτικες περιοχές, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κλπ).

Παράλληλα επιβάλλει νέους τεχνητούς διαχωρισμούς (εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι κα) ως πρόσχημα για επιπλέον χτυπήματα στα εργασιακά μας δικαιώματα και ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία της χώρας δίχως να τηρούνται οι στοιχειώδεις όροι ασφάλειας για τη διάδοση του ιού.  Εμπαίζει μάλιστα την κοινωνία με δηλώσεις ότι μπορεί να βρεθούν χώροι στους δήμους για να μοιραστούν τα τμήματα τη στιγμή που αδυνατεί να απορροφήσει ακόμα και τα προνήπια στοιβάζοντας σε κουτιά στις σχολικές αυλές!

Την ίδια  στιγμή η Υπουργός Παιδείας προκαλεί τους εκπαιδευτικούς δηλώνοντας ότι θα βρουν διαφορετικό σχολείο από αυτό που άφησαν πριν τις διακοπές!

Είναι φανερό στον κάθε εκπαιδευτικό ότι αυτή η μετωπική και πολυπρόσωπη επίθεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «παραστάσεις διαμαρτυρίας», που θα επιδιώκουν να πείσουν την κυβέρνηση για το δίκαιο των αιτημάτων μας – και μάλιστα με κατακερματισμό του ζητήματος για κάθε μερική έκφραση της επίθεσης. Ούτε και με αναμονή και αυταπάτες για τις εκλογές και μια «κυβέρνηση που θα πάρει πίσω την επίθεση».

Μόνο ένας κεντρικός απεργιακός πανεκπαιδευτικός αγώνας που θα κηρύξουν καθηγητές και δάσκαλοι, που θα προετοιμαστεί και θα οργανωθεί με στόχο την ανατροπή της αντιδραστικής λαίλαπας, την οποία προωθεί το σύστημα και η κυβέρνησή του απέναντι σε δικαιώματα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. Αυτή η κεντρική απεργιακή μάχη δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κρατική τρομοκρατία, την υπονόμευση από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά και να ανατρέψει την απογοήτευση που αυτές έχουν δημιουργήσει. Είναι, όμως, ο μόνος δρόμος.

Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι άμεσο με συνελεύσεις για απεργία στις 14/9 και κοινές κινητοποιήσεις με φοιτητές μαθητές, γονείς.

  • Ανατροπή της αξιολόγησης, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και των διαγραφών.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των νόμων 4823 (αξιολόγηση), 4692 (Τράπεζα Θεμάτων), 4763 (Τεχνική Εκπαίδευση – κατάρτιση), 4777 (Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) – Κάτω η επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης»! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία!
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – Όχι στις αναστολές εργασίας, τις απολύσεις και τις περικοπές μισθού. 
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
  • Παλεύουμε για δουλειά – σπουδές – ελευθερίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Οι  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλούν όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής, της  Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης στα απογευματινά συλλαλητήρια την Τετάρτη 15 του Σεπτέμβρη. 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που εντείνει την επίθεσή της στο δικαίωμα των μαθητών στις σπουδές και στο δικαίωμα των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή εργασία ,  στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης.

Προετοιμάζουμε τους όρους για την οργάνωση απεργίας στην αρχή της σχολικής χρονιάς με την προοπτική κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ανατροπή της αξιολόγησης, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και των διαγραφών.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των νόμων 4823 (αξιολόγηση), 4692 (Τράπεζα Θεμάτων), 4763 (Τεχνική Εκπαίδευση – κατάρτιση), 4777 (Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) – Κάτω η επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης»! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία!

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ– Όχι στις αναστολές εργασίας, τις απολύσεις και τις περικοπές μισθού. 

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Παλεύουμε για δουλειά – σπουδές – ελευθερίες.

Text

Description automatically generated with medium confidence

agkinekp.blogspot.gr

12/9/2021

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΘΗΝΑ: στις 6:30 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στις 6:30 μ.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΣΑΜΟΣ: στις  6 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ :στις 6:30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί