Απείχε από την ψηφοφορία για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Παραβίασε τη γραμμή του κόμματός της

Ερωτήματα προκαλεί η επιλογή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου να βρεθεί εκτός κομματικής γραμμής κατά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΚΤΙ στην Ε.Ε..

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε την αποχή, τη στιγμή που οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν υπέρ, ενώ προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί για την κριτική που δέχεται.

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτείνει καίριες αλλαγές για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ευρώπη, όπως η υιοθέτηση κοινής προσέγγισης για την αναγνώριση των γάμων και των συμφώνων συμβίωσης για τα άτομα του ιδίου φύλου, ενώ καλεί τα κράτη μέλη να περάσουν ειδική νομοθεσία για τον πλήρη σεβασμό του δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

Στο κείμενο που εγκρίθηκε, οι ευρωβουλευτές δείχνουν με το δάχτυλο τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ουγγαρία. Το Βουκουρέστι, για το ότι δεν ενέταξε στη νομοθεσία του μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ελεύθερη κυκλοφορία των συζύγων του ιδίου φύλου και τη Βαρσοβία και τη Βουδαπέστη για «διακρίσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ+».

«Το Κοινοβούλιο καλεί την ΕΕ να λάβει επιπλέον μέτρα (διαδικασίες επί παραβάσει, δικαστικές προσφυγές και κυρώσεις σε σχέση με το λαμβάνειν από ευρωπαϊκά ταμεία) για αυτές τις χώρες».

Υπέρ ψήφισαν 387 ευρωβουλευτές, κατά 161, ενώ 123 επέλεξαν την αποχή.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Απείχε από την ψηφοφορία για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου”

  1. Πρώτα η μόνη μαμά

    Ξέχασαν την ανύπαντρη μητέρα, με τρόπο σκανδαλώδη για χώρα της ΕΕ και συζητάνε για γάμο λοατκι. Δηλαδή πρέπει όλες να είμαστε επαγγελματίες σύζυγοι με σύντροφο κηδεμόνα μας;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί