Ακατανόητες αποφάσεις με τα τεστ στους μαθητές – Άλλα παιδιά θα κάνουν 4 τεστ την εβδομάδα και άλλα 7

Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της ότι η δια ζώσης διδασκαλία σε ένα τμήμα θα σταματά μόνο εάν νοσήσει με κορωνοϊό το 50+1% των μαθητών

Τελικά δεν θα κάνουν όλοι οι μαθητές σε ένα τμήμα επτά τεστ την εβδομάδα σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού.

Όπως είπε τόσο η υπουργός Παιδείας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι μαθητές που κάθονται δίπλα, πίσω και μπροστά από το κρούσμα θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα ενώ οι συμμαθητές τους που κάθονται σε θρανία λίγο μακρύτερα, θα κάνουν τέσσερα τεστ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Οικονόμου: «Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές -εκτός των εμβολιασμένων- θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα εκείνη, δωρέαν. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα».

Εν ολίγοις εάν ένας μαθητής κάθεται σε απόσταση, για παράδειγμα, δυο μέτρων από το κρούσμα κορωνοϊού θα κάνει επτά δωρεάν τεστ και εκείνος που κάθεται σε απόσταση 2,5 μέτρων θα κάνει τέσσερα.

Η απόφαση είναι ακατανόητη και εγείρει πολλά ερωτήματα αφού γίνεται έκπτωση ακόμα και στο μοναδικό μέτρο πρόληψης και ιχνηλάτησης από τη στιγμή που η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της ότι η δια ζώσης διδασκαλία σε ένα τμήμα θα σταματά μόνο εάν νοσήσει με κορωνοϊό το 50+1% των μαθητών.

Να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και μάλιστα μετά την εμμονή της Νίκης Κεραμέως να μην θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία των μαθητών σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα στο τμήμα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί