ΠΑΓΝΗ: Η διοίκηση κόβει όλες τις άδειες, αφού έβγαλε εκτός 133 εργαζόμενους λόγω εμβολίου!

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ που με πρόσχημα την αναστολή των κανονικών αδειών από το υπουργείο Υγείας για τρίτη φορά, προχωρά σε περικοπή του συνόλου των αδειών των εργαζομένων (ειδικές, γονικές κ.α.).

Στην ανακοίνωση τονίζονται:

Η επιμονή της διοίκησης αποδεικνύει τη δεινή κατάσταση που έχει φτάσει το νοσοκομείο από τη διαχρονική υποστελέχωση του, προσπαθώντας να κόψει κάθε νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων πέρα από τις οδηγίες του υπουργείου.  Χαρακτηριστικά, στις 600 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού ήρθαν να προστεθούν οι 133 εργαζόμενοι που  τέθηκαν σε αναστολή.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 18 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ταυτόχρονα, αξιοποιούν τις αναστολές εργασίας για να προωθήσουν την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, με την «αντικατάσταση» μονίμων εργαζομένων με 3μηνίτες καθώς και να επιταχύνουν τις προαποφασισμένες ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση, διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες και εργαστήρια. 

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9 13:00 ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί