Ο αγιασμός σε σχολεία του Ηρακλείου

Την στήριξη της Περιφέρειας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς της Κρήτης, τόνισαν κατά την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι αιρετοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης,  υπογραμμίζοντας πως η σχολική κοινότητα μπορεί να δείξει το δρόμο σε όλη την κοινωνία, ώστε μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το εκπαιδευτικό έργο να ολοκληρωθεί μέσα στις αίθουσες. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας 

Τις ευχές της για καλή χρονιά και πρόοδο εξέφρασε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, η οποία παραβρέθηκε στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών και ευχήθηκε η χρονιά που ξεκινά να είναι εποικοδομητική για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και να διεξαχθεί διά ζώσης μέσα στις σχολικές τάξεις. Η κα Κουτεντάκη παραβρέθηκε στον αγιασμό και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τυμπακίου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, «αισιοδοξούμε φέτος το σχολικό έτος να κυλήσει με ηρεμία και ασφάλεια. Να μην χρειαστεί να ξανακλείσει καμία σχολική μονάδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να βρεθούν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον, στο σχολείο τους. Να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι ατομική και κοινωνική ευθύνη στο θέμα της καταπολέμησης της πανδημίας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς αλλά και όλοι οι πολίτες, καλούμαστε να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι για να προχωρήσουμε, σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα με πίστη στις δυνάμεις μας και θέληση για δημιουργία. Η ενδυνάμωση των μαθητών και μαθητριών, μέσα από την επικοινωνία και τις εκπαιδευτικές δράσεις, βάζουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας μας. Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με όλους τους φορείς προάγει τη γνώση και στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία. Εύχομαι καλή αρχή στην προσπάθεια όλων και να θυμάστε ότι η κατάκτηση της γνώσης μπορεί να γίνει ο φάρος στο ταξίδι της ζωής σας».

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης αντάλλαξε ευχές σήμερα για την νέα σχολική χρονιά με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας όπου συμμετείχε στην τελετή αγιασμού των δυο σχολικών μονάδων.

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου 

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης παραβρέθηκε στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας στο Γυμνάσιο Λύκειο Καστελλίου Πεδιάδος και αντάλλαξε ευχές με μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο δήμος Ηρακλείου

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 4Ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ και το 3Ο ΓΕΛ  επισκέφθηκε  η αντιδήμαρχος παιδείας Στέλα Αρχοντάκη Καλογεράκη το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την τέλεση του αγιασμού . 

Στο 17ο Δημοτικό το παρόν έδωσαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης και Γιώργος Καραντινός καθώς και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα  στην οδό Φιλιππουπόλεως στη Θέρισσο όπου ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο.

Ακολούθησε ο αγιασμός στο 3ο ΓΕΛ ,όπου παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη. 

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Παιδείας αναφέρει:

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί το ξεκίνημα μιας καινούργιας δημιουργικής πορείας για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Εύχομαι να επιτευχθούν όλες οι προσδοκίες και οι στόχοι τους.

Εύχομαι, συνάμα, δύναμη και αντοχή στους γονείς, καθώς και στους εκπαιδευτικούς, που καλούνται να συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίμοχθη διαδικασία της μάθησης. 

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε όλη την μαθητική κοινότητα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί