Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου: “Από τα γράμματα γεννιέται η προκοπή, με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη”

Ανακοίνωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τη Δημοτική Κίνηση Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου:

Άρθρον 22. Όλοι χωρίς εξαίρεση έχουν χρέος να γνωρίζουν γράμματα˙ η πατρίδα πρέπει να ιδρύσει σχολεία σε όλα τα χωριά για τα αρσενικά και τα θηλυκά παιδιά. Από τα γράμματα γεννιέται η προκοπή, με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη. Να εξηγούνται οι παλαιοί ιστορικοί συγγραφείς….(«Τα δίκαια του Ανθρώπου» Ρήγας Βελεστινλής)

Διακόσια και πλέον χρόνια μετά το πνεύμα του μεγάλου οραματιστή αγωνιστή είναι ζητούμενο για την πολιτεία μας.

Στην αυγή της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες θα βρεθούν ξανά σε ένα σχολικό περιβάλλον για τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας του οποίου γεννιούνται πολλά ερωτηματικά.

Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του υπουργείου για τα μέτρα υγειονομικής  προστασίας που θα εφαρμοστούν εγείρουν ζητήματα σχετικά με τη διασπορά του ιού.   Είναι κοινά παραδεκτό πως οι συνθήκες εκπαίδευσης στη διάρκεια της πανδημίας δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ είναι σαφές πως εργαλειοποιήθηκε η υγειονομική κρίση για να παρθούν μέτρα που οδηγούν σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται.   

Οι «Ενεργοί Πολίτες» με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς καλούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν για την κατάκτηση της γνώσης που είναι μοναδικό εφόδιο για  μια κοινωνία δίκαιων και ελεύθερων πολιτών. Μια κοινωνία που θα αναγνωρίζει τις ικανότητες και θα δίνει τις ίδιες δυνατότητες μετοχής στην εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις.Καλή σχολική χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί