Ενδοοικογενειακή βία και γυναικεία κακοποίηση – Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου

Ενδοοικογενειακή βία και γυναικεία κακοποίηση είναι το θέμα ειδικής εκδήλωσης – συζήτησης που διοργανώνει την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, στο Ηράκλειο, η Ομάδα Εργασίας Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Οι αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει τους τελευταίους μήνες όλη τη χώρα, τα υπερπολλαπλάσια περιστατικά κακοποίησης γυναικών, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας, καθώς και τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, που έχουν οξυνθεί υπέρμετρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown, θα εξεταστούν και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

– Λάμπρος Βαμβακάς, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, πρόεδρος τς περιφερειακής επιτροπής ισότητας των φύλων Κρήτης

– Ρένα Παπαδάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

– Γιώργος Νικολακάκης, αναπληρωτής καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

– Ραλλία Χρηστίδου, βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

Τις εισηγήσεις των ομιλητών και τον ανοιχτό διάλογο που θα ακολουθήσει με τους παρευρισκόμενους θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σπυριδάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – συζήτησης θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης της πανδημίας και καλούνται οι συμμετέχοντες να τα εφαρμόζουν με ευλάβεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί