Αναβρασμός στους λιμενικούς της Κρήτης: «À la carte» χρήση του προσωπικού

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης, καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, κάνουν λόγο για «À la carte» χρήση του προσωπικού – δίχως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους.

Μάλιστα η Ένωση, τονίζει πως “για άλλη μία φορά «υποβαθμίζονται» στελέχη με ειδικότητα Κυβερνήτη -Μηχανικού προερχόμενοι από τις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού «υποβαθμίζοντας» παράλληλα και την Δημόσια εκπαίδευση”.

Όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης

«Συνεχίζονται οι εκπλήξεις για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όχι μόνο!!! Για άλλη μία φορά «υποβαθμίζονται» στελέχη με ειδικότητα Κυβερνήτη -Μηχανικού προερχόμενοι από τις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού «υποβαθμίζοντας» παράλληλα και την Δημόσια εκπαίδευση.

Αποκλείονται εν ενεργεία στελέχη, τα οποία πληρούν τα κριτήρια, από τον διαγωνισμό για την πλήρωση συνολικά εκατόν πέντε (105) θέσεων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, και δέχεται μόνο προερχόμενους από ιδιώτες πτυχιούχους Πλοιάρχους ή Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) (ΦΕΚ 47/09-09-2021, Τεύχος Α.Σ.Ε.Π.).

Θεωρούν ικανά για την κάλυψη των αναγκών του Σώματος στελέχη προερχόμενα από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων που είναι κάτοχοι ανάλογων πτυχίων των Δημοσίων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) αν και αυτό ΔΕΝ έχει αποτελέσει προσόν ή προϋπόθεση για την εισαγωγή τους στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά ΜΗ ικανά για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Ακόμα και αν οι υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Πλοίαρχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής, δηλαδή από Ιδιωτικές Σχολές με έδρα την Ελλάδα οι οποίες χορηγούν «αλλοδαπά» πτυχία.

Η ομοσπονδία μας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών – Π.Ο.Λ) έχει προβεί σε ανακοίνωση (https://www.omospondia.gr/2021/08/blog-post_25.html ) για την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης πλοιάρχων και μηχανικών Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για τα σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην οποία ζητούσαμε για δεύτερη φορά να προβλεφθεί και αριθμός εισερχομένων μέσα από τις τάξεις του Σώματος προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους συναδέλφους εκ Λ/Φ ή Υπαξιωματικούς, που πληρούν τα κριτήρια, να εξελιχθούν και να αναγνωριστεί η προσφορά τους στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η «à la carte» χρήση του προσωπικού, η ΜΗ έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του καθώς και οι συνεχείς «εκπλήξεις» έχουν ως αποτέλεσμα τον αναβρασμό των στελεχών και την μείωση του ηθικού τους».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί