Τεθωρακισμένα στέλνει η Ρωσία στο Τατζικιστάν

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε στο Τατζικιστάν 12 τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται προφανώς στην προσπάθεια της Μόσχας να θωρακίσει τον σύμμαχό της στην κεντρική Ασία, ο οποίος συνορεύει με το Αφγανιστάν που είναι πλέον υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν.

Η μεταφορά του αμυντικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιχειρησιακό και προστατευτικό εξοπλισμό, θα εκσυγχρονίσει και θα ενισχύσει σημαντικά τις στρατιωτικές ικανότητες του Τατζικιστάν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.

Μόσχα έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στο Τατζικιστάν και ενίσχυσε τον εξοπλισμό της στρατιωτικής της βάσης εκεί, της μεγαλύτερης σε ξένη χώρα, μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και την ταχεία άνοδο στην εξουσία των Ταλιμπάν.

Η Ρωσία εκφράζει ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή και να παρεισφρήσουν ένοπλοι ισλαμιστές στην κεντρική Ασία, μια περιοχή την οποία η Μόσχα θεωρεί ουδέτερη ζώνη για την άμυνά της στα νότια.

Το σύνορο του Τατζικιστάν με το Αφγανιστάν εκτείνεται σε 1.344 χιλιόμετρα και το μεγαλύτερο μέρος του είναι ορεινό και δύσκολο για αστυνόμευση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί