«Μαγική εικόνα» από τον Κυρ. Μητσοτάκη από το βήμα της 85ης ΔΕΘ – Τα μέτρα που εξήγγειλε

Στο βήμα της 85ης ΔΕΘ ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ τους δρόμους της Θεσσαλονίκης γεμίζουν χιλιάδες διαδηλωτές – Δωρεάν… data στους έφηβους που εμβολιάζονται, πρόσληψη με επιδότηση και των εργοδοτών για νέους κάτω των 30 ετών – ΣΔΙΤ στην Υγεία – Ποιες μειώσεις σε φόρους εξήγγειλε, δειλή αναφορά στην αύξηση των τιμών του ρεύματος

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9.30 μ.μ. η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 85η ΔΕΘ, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδηλώσεις από συνδικάτα και φορείς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε αρχικά να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αναφερόμενος στο ρυθμό ανάπτυξης του προηγούμενου τριμήνου, στην αύξηση των καταθέσεων, στο δανεισμό από τις αγορές. Στη συνέχεια προχώρησε σε ανακοίνωση μέτρων, ξεκινώντας από εκείνα για τους νέους, σε μια αγχωμένη απεύθυνση προς το κατεξοχήν μερίδα του πληθυσμού που φαίνεται να του γυρνά την πλάτη. 

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη αμέσως παρακάτω:

Παρακολουθήστε την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη από την 85η ΔΕΘ:

«Καθρεφτάκια» με ….δωρεάν data στους εφήβους που θα εμβολιαστούν – Τι εξήγγειλε για τους νέους

Μιλώντας για ένα «εθνικό σχέδιο δράσης δράσης για τους νέους», με πρώτο μέτρο το «πρώτο ένσημο»: Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους  – «για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν», όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας ξανά την απόστασή τους από την κοινωνική πραγματικότητα.

Πρόσθεσε ότι:

-Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000

– Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ

– Από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους κάτω των 29 το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data

– Για τους εφήβους 15 έως 17 ετών που θα έχουν εμβολιαστεί 50 δωρεάν gb data στο κινητό τους

– Καθιερώνεται από το 2022 η μόνιμη ψηφιακή κάρτα για τους νέους.

Τι αλλάζει στους φόρους

– Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα πληρώνουν τέλη 10% κινητής τηλεφωνίας από το 2022

– Από 1/1 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ.

– Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών.

– Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% «και μάλιστα σε μόνιμη βάση», ενώ μειώνεται αμέσως στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου.

– «Υπερεκπτώσεις» για πράσινο κεφάλαιο.

– Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%. Το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια.

Παραδοχή των ανατιμήσεων, υπόσχεται πως θα «απομειωθούν» οι αυξήσεις στο ρεύμα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ακόμα στοχευμένα μέτρα χαμηλού ΦΠΑ σε καφέ και μεταφορές, αυστηρότατη τήρηση του νόμου περί ανταγωνισμού και αισχροκέρδειας, και «παροχή κρατικής στήριξης απέναντι σε ανατιμήσεις που επηρεάζουν κάθε νοικοκυριό».

Ειδικά στο θέμα της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως συγκροτείται «ταμείο ενεργειακής μετάβασης, όπου θα διατεθούν 150 εκατομμύρια ευρώ»., μέσω του οποίου « θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

Μίλησε δε για επιδότηση που θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους, και θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης». Προσέθεσε πως τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας την άλλη εβδομάδα.

Για ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ

– Μειωμένος ΦΠΑ του 13% και στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού.

– Επεκτείνεται για ακόμη 3 μήνες το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.

– Για τον ΕΝΦΙΑ, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο μας σχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ στη συζήτηση του προϋπολογισμού», ενώ υποσχέθηκε πως «τα περισσότερα νοικοκυριά θα πληρώσουν το 2022 μικρότερο ΕΝΦΙΑ από το 2021».

– Από τον επόμενο μήνα ο ΦΠΑ των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή πέφτει στο 6%.

– Τον Δεκέμβριο σε όλους του δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πιστωθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά

Φέρνει ΣΔΙΤ στην πρωτοβάθμια Υγεία

Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην πρωτοβάθμια Υγεία εξήγγειλε ακόμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες.

Βιαστική αναφορά στις πυρκαγιές

«Πρώτος εγώ ανέλαβα την ευθύνη ζητώντας συγγνώμη για τις αδυναμίες του κράτους στο φόντο των πυρκαγιών», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσπερνώντας βιαστικά την τεράστια καταστροφή με το 1,2 εκατ. στρέμματα καμμένα. Πρόσθεσε μόνο πως «οι πυρκαγιές του Αυγούστου ανέδειξαν την ανάγκη να δημιουργηθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με εξασφαλισμένους πόρους 2,5 δισ. ευρώ και για την πολιτική του ηγεσία επέλεξα θεωρώ τους καλύτερους, τον Χρήστο Στυλιανίδη και τον Ευάγγελο Τουρνά» – αναφορά που προφανώς δεν έπεισε οποιονδήποτε δεν έχει ξεχάσει το φιάσκο με την υπουργοποίηση Αποστολάκη που δεν ευοδώθηκε.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “«Μαγική εικόνα» από τον Κυρ. Μητσοτάκη από το βήμα της 85ης ΔΕΘ – Τα μέτρα που εξήγγειλε”

  1. Ερηνη

    Αφού δε μας έταξε καραμέλες και σοκολάτες ευχαριστημένοι να είμαστε

  2. τελική λύση

    Κράτος – εισπράκτορας όπως πάντα χωρίς καμία ουσιαστική παροχή. Το μήνυμα είναι: Ο σώσων εαυτόν σωθήτω. Εντωμεταξύ απελπισμένοι άνθρωποι, ακόμα και παιδιά, κάνουν βουτιές θανάτου, άλλος αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου…
    Θα μπορούσε ο Πλεύρης να εκπονήση ένα καινοτόμο πρόγραμμα ψυχικής υγείας, κατά τα πρότυπα που ξέρει αυτός, να μαζεύει όλους τους προβληματικούς, να τους πηγαίνει σε ειδικά κέντρα εξολόθρευσης… συγνώμη, αποκατάστασης, και στη συνέχεια να στέλνει ένα μήνυμα στους δικούς του “πέθανε από μια φλεγμονή στο αυτί, στο δόντι, στο νύχι κτλ”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί