Παιδική εργασία σε ξενοδοχεία: Προκαλεί η ΝΔ – «Πρέπει τα παιδιά να πάρουν μία γεύση»

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να παίρνουν «εργασιακή εμπειρία» όχι μόνο όσα διαβιούν σε δομές δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας

Ως νέου τύπου Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό επέλεξε να παρουσιάσει ούτε λίγο-ούτε πολύ ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας τη συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την απασχόληση παιδιών άνω των 16 ετών που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων, σε ξενοδοχειακές μονάδες, η οποία «βάζει από το

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra και αντιμετωπίζοντας τους εν λόγω έφηβους ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού» δήλωσε ότι «πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά. Δεν είπαμε ούτε να δουλέψει(!) ούτε να κοπιάσει», ωστόσο το ερώτημα παραμένει για ποιο λόγο η κυβέρνηση ήρθε στην εν λόγω συμφωνία, η οποία κάνει λόγο για «απασχόληση» των παιδιών αυτών.

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας στην προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε ότι τα παιδιά αυτά δεν θα παρατήσουν το σχολείο, λες και το να δουλεύεις την ώρα που είσαι στο σχολείο είναι κάτι εύκολο.

Ο βουλευτής της ΝΔ στην προσπάθειά του να εξηγήσει για ποιο λόγο η συμφωνία δεν αφορά σε όλα τα παιδιά του λυκείου αλλά μόνο σε αυτά των δομών φιλοξενίας, κατηγόρησε τους συνομιλητές του ότι αντιμετωπίζουν το ζήτημα «ρατσιστικά» και πρόσθεσε ότι «οριζόντια γίνεται. Όταν παρακινείς όλους τους μαθητές να γνωρίσουν και να εντρυφήσουν στις τεχνικές σχολές».

Με αυτό τον τρόπο, ο «γαλάζιος» βουλευτής έκανε φανερή για άλλη μία φορά την πρόθεση της ΝΔ να δημιουργήσει ένα νέο φτηνό εργατικό δυναμικό το οποίο δε θα έχει ενδεχομένως τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν όσοι αποφοιτούν από την ανώτατη εκπαίδευση και την ίδια στιγμή ανέδειξε το γεγονός ότι για τα μεν όλα παιδιά υπάρχει παρακίνηση γενικώς, ενώ για τα μεν προσφυγόπουλα, συμφωνία του υπουργείου.

«Δεν διδάσκετε τίποτα στα σχολεία για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και για αυτό τα παιδιά νομίζουν ότι η λύση της ζωής βρίσκεται μόνο μέσα από το πανεπιστήμιο», επεσήμανε ο ίδιος κάνοντας ξεκάθαρη τη θέση του κυβερνώντος κόμματος.

Επιπλέον, ο κ. Μαραβέγιας λόγω της ένδειας επιχειρημάτων προσπάθησε, μάταια, να παρουσιάσει την ουσιαστική κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το εν λόγω ζήτημα, ως προσωπική επίθεση προς την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Καταλήγοντας, ο ίδιος σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή είναι υπό συζήτηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να την πάρει πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας μετά τον σάλο που ξέσπασε επιχείρησε με ανακοίνωση του να «βαφτίσει» ως «μαθητεία» την παιδική εργασία σε ξενοδοχεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί