Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Στις φλόγες μονάδα για ασθενείς με Covid-19 – Δέκα νεκροί

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τετάρτης όταν ξέσπασε πυρκαγιά εξαιτίας έκρηξης σε μονάδα για ασθενείς με την COVID-19 στα Σκόπια, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας.

«Εκτυλίχθηκε τεράστια τραγωδία σε κέντρο για ασθενείς με την COVID-19 στο Τέτοβο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μετέβη σχεδόν αμέσως στη μικρή πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά. Η φωτιά κατασβέστηκε, αλλά πολλές ζωές χάθηκαν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης μέσω Facebook.

«Προς το παρόν, έχει επιβεβαιωθεί πως 10 άνθρωποι είναι νεκροί, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί», ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter ο υπουργός Υγείας των Σκοπίων, ο Βένκο Φίλιπτσε.

Η αιτία της έκρηξης παραμένει ακόμη άγνωστη. Πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται επί τόπου και διενεργούν έρευνα για την τραγωδία.

Το πυροσβεστικό σώμα, που ειδοποιήθηκε περί τις 21:00 (σ.σ. τοπική ώρα· 22:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε πως οι δυνάμεις του κατέσβεσαν την πυρκαγιά μέσα σε 45 λεπτά.

«Η πυρκαγιά ήταν τεράστια» καθώς επειδή η μονάδα ήταν προκάτ «καίγονταν πλαστικά», εξήγησε ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής στο Τέτοβο, ο Σάσο Τράιτσεφσκι, σε τηλεοπτικό δίκτυο. «Βγάζαμε θύματα ενώ σβήναμε τις φλόγες», πρόσθεσε.

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας γνωστοποίησαν ότι θα ανακοινώσουν νεότερα στοιχεία για την τραγωδία σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί