«Το όνειρο ενός γελοίου» την Παρασκευή στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με «Το όνειρο ενός γελοίου» του κορυφαίου κλασικού συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». 

Το Όνειρο Ενός Γελοίου Ανθρώπου, είναι το πιο φωτεινό και αισιόδοξο διήγημα του κορυφαίου κλασικού συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Ένας μελαγχολικός αντιήρωας αποφασίζει, να βάλει τέλος στην ζωή του. Αποφασισμένος, την ώρα που πηγαίνει στο σπίτι του, εμφανίζεται ξαφνικά στον δρόμο του ένα κοριτσάκι. Το κοριτσάκι, του ξυπνάει τα ανθρώπινα συναισθήματα και του γέννα ερωτήματα που έως τότε αδιαφορούσε. Όταν βρίσκεται σπίτι του, αποκοιμιέται χωρίς να το πάρει είδηση, βλέπει ένα όνειρο και αλλάζει η ζωή του. 

 Μέσα από τις αντιθέσεις (φως – σκοτάδι, πραγματικό – φανταστικό, χθες – αύριο, είμαι – φαίνομαι, αλήθεια – ψέμα), τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις ιδέες, ο ήρωας ενσαρκώνει την φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου κλασικού.

Ερμηνεία / Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Πολοπετράκης 

Σκηνογραφία : Μάνια Ράδοβιτς – Καϊσαρλή 

Ήχος / Φώτα : Γιώργος Βελιδάκης  

Φωτογραφία : Νικολέτα Πασπαράκη 

Γραφιστικά / Αφίσα : Γρηγόρης Κληρονόμος

Με την καλλιτεχνική υποστήριξη του ηθοποιού / σκηνοθέτη Πάνου Ιωαννίδη και την παραχώρηση του Θεατρικού χώρου «Θέατρο Κάτω». Με την οικονομική στήριξη των χορηγών στα έξοδα της παράστασης και την στήριξη του χορηγού επικοινωνίας.

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η. 

Ώρα Έναρξης: 21:00

Είσοδος: 5€ Υπέρ του συλλόγου “Ηλιαχτίδα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί