Παραμένει στη φυλακή ο Φιλιππίδης – Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης

Στις φυλακές Τριπόλεως θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο γνωστός ηθοποιός, ζητώντας να μπει σε καθεστώς επιτήρησης στο σπίτι του, υπό το ηλεκτρονικό σύστημα γεωεντοπισμού γνωστό και ως «βραχιολάκι».

Πιο αναλυτικά το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε, έκρινε ότι ο ηθοποιός θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, καθώς οι λόγοι Υγείας που επικαλούνταν στην αίτηση του προκειμένου να αποφυλακιστεί δεν έπεισαν τους Δικαστές. Επίσης το Δικαστικό Συμβούλιο δέχτηκε, πως στην περίπτωση Φιλιππίδη φέρονται να υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε πως τα φερόμενα ως θύματα Φιλιππίδη δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, όπως επίσης και οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει.

Σε ότι αφορά το αίτημα της αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με κατ’ οίκον περιορισμό και επιτήρηση με «βραχιολάκι» το Δικαστικό Συμβούλιο αξιολόγησε μία σειρά από μαρτυρίες σε βάρος του γνωστού ηθοποιού. Από αυτές φέρεται να προκύπτει ότι ο Φιλιππίδης δρούσε σε κάποιες περιπτώσεις μέσα σε κλειστούς χώρους και επομένως είναι πολύ πιθανό να τελέσει ξανά κάποια παρόμοια πράξη μέσα στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος στα τέλη Ιουλίου, δύο μήνες μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος του για μία κατηγορία βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ηθοποιός είχε απολογηθεί κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του. H μία από τις δύο απόπειρες βιασμού ήταν αυτή που είχε καταγγείλει στο Documento η ηθοποιός Α.Γ. και φέρεται να έγινε το καλοκαίρι του 2014.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί