Κρήτη: Κινητοποίηση σωματείων για την παράνομη απόλυση εργαζόμενης

Συγκέντρωση συμπαράστασης για την παράνομη απόλυση μίας εργαζόμενης διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων στα Χανιά

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωΐ στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράνομη απόλυση της.

Τα σωματεία καταγγέλλουν την δίωξη για συνδικαλιστική δράση που επιχείρησε η διεύθυνση μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά σε βάρος της εργαζομένης, κάνοντας λόγο για εκδικητική απόλυση με παράνομες μεθοδεύσεις, επειδή διεκδίκησε να πληρωθεί τις υπερωρίες.

Σημειώνεται πως με απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η απόλυση κρίθηκε παράνομη, ωστόσο τα σωματεία διαμαρτύρονται καθώς η εργαζόμενη δεν έχει επιστρέψει στην εργασία της ακόμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα:


«Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων, η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων και το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο όπως αναφέρουν:

Στηρίζουμε καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι διεκδικεί να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλουμε την δίωξη για συνδικαλιστική δράση που επιχείρησε η εργοδοσία μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά σε βάρος συναδέλφου που σήκωσε το ανάστημα της απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκδικητικής απόλυσης με παράνομες μεθοδεύσεις σε βάρος της συναδέλφου. Η προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό.

Και με απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας κρίθηκαν παράνομες. Απαιτούμε η συνάδελφος να επιστρέψει στην εργασίας της, και να αποζημιωθεί για τις μέρες που δεν εργάστηκε.

Απαιτούμε, το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Απαιτούμε να παρθεί έστω και τώρα πίσω ο νόμος τερατούργημα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ουσιαστικά λύνει τα χέρια της εργοδοσίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να ορθώσουν τείχος αντίστασης σε κάθε τόπο δουλείας, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο άθλιος αντεργατικός νόμος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται!

Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους! Δεν θα τους περάσει!

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, απέδειξαν ότι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η ενεργή συμμετοχή στους αγώνες είναι η μόνη λύση ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, να εφαρμοστεί η τοπική ΚΣΣΕ στους χώρους δουλειάς.

Η οργάνωση στα σωματεία, η δημιουργία σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς είναι αυτό που πιέζει την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

  • Να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση της συναδέλφου
  • Υποχρεωτική εφαρμογή της τοπικής ΚΣΣΕ
  • 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο για ΟΛΟΥΣ. 

Αύριο 10/9/21 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από τα σωματεία ,έξω από τη νομαρχία στις 10 πμ. Θα σταθούμε δίπλα στη  συνάδελφο μας που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράνομη απόλυση της. Καλούμε ολα τα σωματεία και τον εργαζόμενο να παρευρεθούν στην κινητοποίηση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί