“Εγκάθετοι”… παντού!- Αποδοκιμασίες για τον Μητσοτάκη και στα Χανιά – Πήγαν να κάνουν… συλλήψεις για τα “γιούχα”!(βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να πάει στη Μητρόπολη Χανίων, όπου βρίσκονταν χιλιάδες πολίτες για το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη. Προφανώς για να αποφύγει τα όσα… υπέστη στη Μητρόπολη της Αθήνας!

Δείτε: Έντονες αποδοκιμασίες κατά Μητσοτάκη- Ακούστηκε ξανά το «Ο Λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα» (βίντεο)

Μητσοτάκης: Έχασε την ψυχραιμία του μετά τις αποδοκιμασίες – Τα έβαλε με τον Κουτσούμπα

Και πήγε μόνο στην κηδεία, στην εκκλησία του Γαλατά, όπου η προσέλευση ήταν περιορισμένη, με μέτρα. Αλλά εκεί δεν γλίτωσε τις αποδοκιμασίες! Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία και της παριστάμενης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου, η ΕΛΑΣ επιχείρησε να συλλάβει ηλικιωμένο πολίτη… επειδή αποδοκίμασε!

Όπως φαίνεται σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός έμπαινε στην εκκλησία μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου όταν μερίδα πολιτών γιούχαρε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσει έντονες αντιδράσεις και την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών, καθώς δεκάδες πολίτες τον είχαν αποδοκιμάσει. Μάλιστα ο πρωθυπουργός έχασε την ψυχραιμία του και τα έβαλε με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, χαρακτηρίζοντας τον γγ του ΚΚΕ υποκινητή των αντιδράσεων.

Και… επιχείρηση σύλληψης!

«Στα τηλεοπτικά κανάλια δεν θα έγινε αντιληπτό, αλλά και στα Χανιά ακούστηκαν αποδοκιμασίες που στρέφονταν κατά του πρωθυπουργού». Από την άλλη της τηλεφωνικής γραμμής ακούστηκε σίγουρη η φωνή που μας ενημέρωνε με αυτά τα λόγια. Κι όμως δεν ακούστηκαν, τόσοι αυτήκοοι μάρτυρες ήμασταν μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες, ήταν η απάντηση. Από τη γραμμή του τηλεφώνου όμως μια φωνή σοβαρή, μειλίχια και με πολύ καλά ελληνικά μας πληροφορούσε για το αντίθετο. Ενδεχομένως να μην πήραν τέτοια έκταση όπως στη Μητρόπολη στην Αθήνα, αντιτείναμε.

Μόλις επέστρεψα από την κηδεία, μας επισήμανε το πρόσωπο που επικοινώνησε με το Documentonews.gr.

Για ευνόητους λόγους ζητήσαμε το όνομα και αιτήθηκε να μη δημοσιοποιηθεί.

Συνέχισε πάντως την εξιστόρηση των συμβάντων: Χειροκροτήματα ακούστηκαν όταν έμπαινε στον ναό η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αμέσως ακολούθησε ο πρωθυπουργός. Μόλις μπήκε έγιναν πιο χλιαρά τα χειροκροτήματα ορισμένων και ακούστηκαν από το πλήθος αποδοκιμασίες. «Ουστ! ουστ! ουστ!» Αμέσως τα όργανα της τάξης έσπευσαν προς τη μεριά αυτή και έπιασαν ένα άτομο. Το διανοείσθε; Επιχείρησαν να κάνουν προσαγωγή και σύλληψη στην κηδεία του Μίκη! Αμέσως έσπευσαν η βουλεύτρια Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και ο καθηγητής του ΕΜΠ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας. Μπήκαν στη μέση και ζήτησαν μετ’ επιτάσεως από τους αστυνομικούς να αφήσουν αμέσως ελεύθερο το άτομο που είχαν πιάσει. «Μα στην κηδεία του Μίκη να συλλαμβάνετε; Ντροπή!» είπε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως και συνέβη.

Αλήθεια, γνώριζαν τι έκαναν για να προστατέψουν με κάθε τρόπο τον πρωθυπουργό από τις αποδοκιμασίες και τι συμβολισμούς και αλγεινές εικόνες θα είχε ως αντίκτυπο; Και τι είχαν ετοιμάσει για να μην ακουστούν αποδοκιμασίες μετά το μεγαλειώδες φιάσκο στη Μητρόπολη της Αθήνας…

Η Σία Αναγνωστοπούλου

«Επιβεβαιώνω ότι η ασφάλεια του πρωθυπουργού προσπάθησε να συλλάβει έναν ηλικιωμένο» είπε στο documentonews.gr η βουλεύτρια Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία βρισκόταν απέναντι από τους συγκεντρωμένους όταν ακούστηκαν αποδοκιμασίες, μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι αποδοκιμασίες άρχισαν αμέσως μετά τα χειροκροτήματα προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ακούστηκε κάτι χυδαίο, παρά μόνο γιουχαΐσματα και «ουστ! ουστ! ουστ!». Κάποιος θα ακούστηκε να το φωνάζει πιο δυνατά και έσπευσαν από την ασφάλεια του πρωθυπουργού, ενώ από την πλευρά των αστυνομικών δεν έγινε καμία κίνηση εναντίον του, όπως σημείωσε στο documentonews.gr ο Ν. Μπελαβίλας.

Η φρουρά όρμησε προς τον ηλικιωμένο, τον άρπαξαν από το πλήθος και τον τραβολογούσαν μακριά από τους συγκεντρωμένους, προφανώς με σκοπό να τον συλλάβουν.

Στους μικροδιαπληκτισμούς που ακολούθησαν παρενέβη η Σία Αναγνωστοπούλου λέγοντας στην ασφάλεια του πρωθυπουργού: «Δεν θα συλλάβετε στην κηδεία του Μίκη. Δεν πρόκειται να τον αφήσουμε». Έτσι κι έγινε και η κηδεία του συμβόλου της Ρωμιοσύνης τελέστηκε χωρίς να αμαυρωθεί από ένα σκαιό περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί