Θρίλερ στην με τη σύλληψη 16 μεταναστών που δηλώνουν Τούρκοι κυνηγημένοι από τον Ερντογάν

Μια υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ηγουμενίτσα, μετά από τη σύλληψη 16 ατόμων για παράνομη είσοδο στη χώρα, οι οποίοι δηλώνουν Τούρκοι αντικαθεστωτικοί που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις διώξεις.

Οι 16, ανάμεσά τους και παιδιά, κρατούνται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Ηπείρου και σήμερα θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί η κράτησή τους μέχρι τη δίκη ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού ανέφερε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν 16 άτομα, οι δύο εκ των οποίων ως διακινητές (ηλικίας 40 και 43 ετών) έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχε στη διάθεσή του το Σώμα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα news24/7 η υπόθεση έχει λάβει διαφορετική τροπή, καθώς οι συλληφθέντες δηλώνουν Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα τους κυνηγημένοι από την κυβέρνηση Ερντογάν. 

Οι δύο συλληφθέντες που θεωρούνται διακινητές επισημαίνουν ότι είναι πρώην στελέχη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα η «οδύσσεια» των συλληφθέντων ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου, όταν το σκάφος “Desire” απέπλευσε από τη Μαρμαρίδα με στόχο να κατευθυνθεί προς την Γαλλία. Το σκάφος σταμάτησε αναγκαστικά στον Γερολιμένα Λακωνίας εξαιτίας κακοκαιρίας. Την 1η Σεπτέμβρη πραγματοποίησε δεύτερη αναγκαστική στάση στην Πάργα, ενώ, δύο ημέρες μετά, πραγματοποιήθηκε η επέμβαση του Λιμενικού που έφερε και τη σύλληψή τους. 

Ο ποινικολόγος Αντώνης Καραγιάννης, ο οποίος εκπροσωπεί τους συλληφθέντες, δηλώνει σχετικά στο news24/7 «πρόκειται για ανθρώπους που υπηρετούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, εκδιώχθηκαν από τον Ερντογάν και φυλακίστηκαν, λόγω πολιτικών φρονημάτων. Αφέθηκαν ελεύθεροι και ασκήθηκαν σε βάρος τους νέες ποινικές διώξεις με νέες κατηγορίες στην Τουρκία και πάλι λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Ενόψει της επικείμενης φυλάκισης τους και για να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών και των οικογενειών τους, διέφυγαν άμεσα από τη χώρα μαζί με άλλους συναδέλφους τους, που αντιμετώπιζαν τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Δεν έχουν τελέσει καμία πράξη που να παραβιάζει τους ελληνικούς ποινικούς νόμους και ως εκ τούτου πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Στη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών και των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 40 και 43 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 03-09-2021, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πάργας, εντόπισαν, βραδινές ώρες της 01-09-2021, Ι/Φ σκάφος με όνομα “DESIRE” σημαίας Τουρκίας, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Βάλτου Πρέβεζας.

Την 03-09-2021, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος απέπλευσε με κυβερνήτες τον 40χρονο και τον 43χρονο, με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, το οποίο ακινητοποίησε το ανωτέρω σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Σαρακίνικου Πρέβεζας. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι, επί του σκάφους επέβαιναν μαζί με τον 40χρονο και τον 43χρονο, ακόμη δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό οι χειριστές του Ι/Φ σκάφους να τους μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό. Από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί