Στη γενέτειρά του, τον Κρουσώνα, πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας για τον Αντώνη Γρηγοράκη ή «Σατανά».

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στον Κρουσώνα, γενέτειρα του τιμώμενου Ήρωα, η προβολή της ταινίας «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά», η οποία προκρίθηκε και παρουσιάστηκε αρχικά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έπειτα στο Ηράκλειο. 

Η ταινία, που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, δημιουργήθηκε από την εταιρία παραγωγής Cyclos film και η χθεσινή εκδήλωση για την προβολή της πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρουσώνα.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης, ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Φασουλάκη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ταινίας. 

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές της παραγωγής, οι οποίοι μίλησαν για την προσωπικότητα του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Αντώνη Γρηγοράκη ή «Σατανά» και της ομώνυμης Ομάδας ανταρτών του Κρουσώνα. 

Η ταινία αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αντ. Γρηγοράκη στην κρητική αντίσταση, καθώς υπήρξε ο πιο έμπιστος Έλληνας συνεργάτης του Βρετανού αρχαιολόγου και στρατιωτικού John Pendlebury, στα πρώτα βήματα της οργάνωσης της Μάχης της Κρήτης και έπειτα της Κρητικής Αντίστασης. 

Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Βίκη Αρβελάκη

Αρχισυνταξία – Σενάριο: Κατερίνα Μπικάκη

Επιστημονική Ομάδα: Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης – Γιώργος Α. Τζωράκης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μιχάλης ΜπούχληςMουσική: Γιώργης Μανωλάκης 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί