Φθινοπωρινή αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με εκκίνηση την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ- Στο κάδρο ο επικίνδυνος Κυριάκος

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται πλέον η Κουμουνδούρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να μεταβαίνει πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να συναντηθεί με φορείς της πόλης και της βορείου Ελλάδος ώστε να προετοιμάσει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη σε δύο εβδομάδες από τώρα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Ηδη την Παρασκευή που μας πέρασε στην Κουμουνδούρου έλαβε χώρα σειρά συσκέψεων με τις επιμέρους ομάδες υπό τον Αλ. Τσίπρα και κυρίως με το οικονομικό επιτελείο, ενώ υπάρχει και η «προίκα» από το κείμενο των προγραμματικών θέσεων στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Ιουλίου, το οποίο και επικαιροποιείται διαρκώς, όπως λένε στελέχη κοντά στον πρόεδρο.

Το σίγουρο είναι ότι στο κάδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της είναι και θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος όπως λένε αποδεικνύεται «ανίκανος» να διαχειριστεί τα προβλήματα που προκύπτουν και «αδύναμος» να βρει λύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το καλοκαίρι και μετά, λέει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, «δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τίποτε, ενώ ούτε τον ανασχηματισμό μπόρεσε να φέρει σε πέρας». «Πότε μια κυβέρνηση ομολόγησε ότι τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα είναι εκείνα που της επιβάλλουν πολιτικές και πρόσωπα;» συνεχίζει, για να καταλήξει πως «είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν υπάρχει ούτε επιτελικό κράτος ούτε πρωθυπουργός».

Το καλάθι της νοικοκυράς ρίχνει κυβερνήσεις

Πέρα από τα παραπάνω, στον ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες και φυσικά στη ΔΕΘ θα ανεβάσουν πολύ ψηλά το θέμα του κύματος της ακρίβειας που μαστίζει τους πολίτες και αναμένεται να συνεχιστεί όλο το φθινόπωρο. Ηδη την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης επιχείρησε στη Βουλή να βγάλει την κυβέρνηση από το κάδρο των ανατιμήσεων και του πληθωρισμού λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τις διεθνείς εξελίξεις.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε την ίδια μέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 ο τομεάρχης ανάπτυξης και επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης. Μίλησε για το «κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες που επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», θυμίζοντας ότι από τις 16 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει καταθέσει σχετική επίκαιρη επερώτηση για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί, η οποία ακόμη δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή! «Η εξωραϊσμένη εικόνα που περιμένουμε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βιώνουν οι πολίτες» είπε ο Αλ. Χαρίτσης, δίνοντας και δείγμα γραφής για τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ.

Η συνεδρίαση του οργανωτικού

Την Παρασκευή που μας πέρασε συνεδρίασε επί ένα τετράωρο το οργανωτικό του κόμματος. Συζητήθηκαν τα θέματα της καλοκαιρινής περιόδου, για τα οποία η διαπίστωση ήταν ότι αντιπολιτευτικά μάλλον «πέρασαν ανεκμετάλλευτα» και πως το κόμμα συνολικά δεν ανταποκρίθηκε όσο θα έπρεπε στις ευκαιρίες που του δόθηκαν λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, αλλά και το γεγονός ότι το κείμενο προγραμματικών θέσεων της πρόσφατης Προγραμματικής Συνδιάσκεψης δεν «κατέβηκε» ακόμη στις οργανώσεις ανά την επικράτεια.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι δράσεις που θα αναληφθούν το φθινόπωρο, ενώ για το ενδεχόμενο συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου ή ακόμη περισσότερο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης αποφασίστηκε οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν μετά τη ΔΕΘ.

Δεν μαζεύεται με τίποτε η πανδημία

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τοποθετήθηκε με σαφή τρόπο υπέρ των εμβολιασμών και της υποχρεωτικότητάς του σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως οι υγειονομικοί. Ωστόσο διαχώρισε τη θέση του από την αναστολή εργασίας, προτείνοντας για παράδειγμα τη μετακίνηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών σε θέσεις όπου δεν έρχονται σε επαφή με κόσμο και κυρίως ασθενείς.

Είναι αλήθεια ότι για τη συγκεκριμένη θέση υπήρξε αρκετή γκρίνια και κάποια στελέχη ζήτησαν από το κόμμα να είναι πιο αυστηρό απέναντι στους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές. Ομως ο τομεάρχης υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός ήταν κάτι παραπάνω από σαφής, χαρακτηρίζοντας τις αναστολές εργασίας «κίνηση πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ».

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το Μαξίμου στο πρόσωπο των ανεμβολίαστων υγειονομικών αναζητά εξιλαστήρια θύματα για την αδυναμία του να ελέγξει την πανδημία και την αποτυχία της περίφημης και πολυδιαφημισμένης επιχείρησης «Ελευθερία».

Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει, εν μέσω έντονων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων από τους εκπροσώπους των υγειονομικών, τη διαδικασία επίδοσης των πράξεων αναστολής καθηκόντων στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους δημόσιων νοσοκομείων, μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας και του ΕΚΑΒ.

Μια διαδικασία που σε πρώτη φάση αφορά περίπου 6.000 άτομα, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι θα λείψουν περίπου 10.000 εργαζόμενοι από το ΕΣΥ. Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι η κυβέρνηση θα εργαλειοποιήσει αυτές τις ελλείψεις με απώτερο στόχο τη μεταφορά έργου στους ιδιώτες, κάτι που όπως λένε επιβεβαίωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αλλά και η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για αγορά υπηρεσιών (εργαστηριακών εξετάσεων, διακομιδής ασθενών, διοικητικής υποστήριξης κ.λπ.) από ιδιωτικές εταιρείες.

Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Φθινοπωρινή αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με εκκίνηση την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ- Στο κάδρο ο επικίνδυνος Κυριάκος”

  1. Elefteria

    Την ήξερα από παλιά και την εκτιμούσα, ήταν μια ωραία γυναίκα, επιστήμων, σε κάποια πράγματα ήθελα να της μοιάσω. Μια μέρα μαλώσαμε για τα πολιτικά… Είχε τη γνώμη ότι ο Κυριάκος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός γιατί είναι… πλούσιος! “Δηλαδή τι θες, να μας κυβερνά ένα φτωχό πλην τίμιο ανθρωπάκι; Φτωχά πλην τίμια ανθρωπάκια αν σου αρέσουν διάλεγέ τα για την προσωπική σου ζωή…” Τι κακία, τι χυδαιότητα, επειδή εγώ δεν επέλεξα να πάρω ένα πτυχίο στο εξωτερικό για να παντρευτώ ένα νεαρό που οι γονείς να έχουν τον τρόπο τους να τον κάνουν γκόλντεν μπόις στη ΔΕΗ… Αυτοί που από το σύστημα Μητσοτάκη έχουν να λαμβάνουν, δεν θέλουν τέτοιους φίλους σαν εμένα…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί