Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη – Την Πέμπτη στις 11 πμ η κηδεία στον Γαλατά Χανίων

Χιλιάδες κόσμου απευθύνουν από χθες το ύστατο «χαίρε» στον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών. Με συγκίνηση και δέος, κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι και σιγοτραγουδώντας, Έλληνες και ξένοι λένε το τελευταίο «αντίο» στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη που πέρασε στην αιωνιότητα την περασμένη Πέμπτη. Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Τη Δευτέρα, η σορός του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη έφτασε λίγο μετά τις 16.30 στη Μητρόπολη και στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς», με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής να ξεσπάει σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «Αθάνατος» και τραγουδώντας τα πασίγνωστα τραγούδια με τα οποία σημάδεψε γενιές ολόκληρες.

Όλοι, αυθόρμητα και βαθιά συγκινημένοι αφήνουν ένα λουλούδι στο φέρετρό του φωνάζουν σύσσωμοι «Αθάνατος». Άλλοι με μουσικά όργανα στα χέρια τραγουδούν με δέος τα κομμάτια που ο ίδιος δημιούργησε και άφησε στην ιστορία.

Στα Χανιά η ταφή του

Την Πέμπτη στις 11 π.μ. θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Στο μεταξύ η κοινοπραξία ΑΝΕΚ – Blue Star Ferries, σε μια συμβολική κίνηση, τιμής ένεκεν στον μεγάλο απόντα, δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι θέλουν να ταξιδέψουν δωρεάν την Τετάρτη από Πειραιά προς Σούδα και επίσης δωρεάν να επιστρέψουν την Πέμπτη σε θέσεις ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Γιατί καθυστέρησε η σορός του

Ο λόγος καθυστέρησης της έλευσης της σορού στη Μητρόπολη, σχετιζόταν με τη δικαστική απόφαση να παραδοθεί η σορός σε άλλο γραφείο τελετών από αυτό που την είχε παραλάβει αρχικά.

Ο Πάνος Σκλιάς, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, ανέφερε στο Mega ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το γραφείο του παρέδωσε τη σορό στο γραφείο τελετών που ορίστηκε.

«Εκδικάστηκαν σήμερα το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράδοση της σορού στον κ. Αγοραστάκη και όφειλα να σεβαστώ την προσωρινή δικαστική απόφαση και παρέδωσα τη σορό» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί