Τον έκοψε από Επίτροπο η κυπριακή κυβέρνηση αλλά ο Μητσοτάκης τον έκανε υπουργό!

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Επίτροπος της Κύπρου στην ΕΕ, είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς.

Δείτε ακόμα: Το ‘κανε κι αυτό ο Μητσοτάκης: Ο νέος υπουργός θα πάρει εκ των υστέρων ελληνική υπηκοότητα, κατά παράβαση του νόμου!

Με την τοποθέτηση του κ. Στυλιανίδη ο οποίος έχει διατελέσει Επίτροπος της ΕΕ για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων, ενώ παλαιότερα ήταν βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος με το ΔΗΣΥ, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και να ξεχαστεί το μεγάλο φιάσκο με τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Πάντως ερωτηματικό παραμένει πώς η κυπριακή κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη θητεία του Επιτρόπου, ενώ τον έκανε… “μεταγραφή” ο Κ. Μητσοτάκης!

Η ορκωμοσία την Παρασκευή στις 10 το πρωί.

Αντιδράσεις στη ΝΔ

Ωστόσο, η νέα επιλογή του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει ήδη σχόλια στους νεοδημοκρατικούς κύκλους. Η επιλογή του κ. Στυλιανίδη, ενός Κύπριου πολιτικού και όχι ενός Έλληνα έρχεται να προστεθεί στο ήδη αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες λίγο πριν τη ΔΕΘ, μετά τον αποτυχημένο ανασχηματισμό και τις αυξήσεις φωτιά που έρχονται σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης και ηλεκτρικό ρεύμα.

Το κυβερνητικό επιτελείο πάντως αναπτύσσει γραμμή άμυνας αποδίδοντας την ακρίβεια στην διεθνή οικονομική συγκυρία και στις αυξήσεις στην ενέργεια και στο κόστος των μεταφορών. Παράλληλα επεξεργάζεται εξαγγελίες για τα κοινωνικά τιμολόγια, ώστε να είναι μικρότερη η επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής του ρεύματος στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί