Θραψανιώτης: Κραυγή απόγνωσης από το Διαλυνάκειο

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και αποδέκτη το Υπουργείο Υγείας, επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν- Κ.Υ Νεάπολης «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ» με ΘΕΜΑ «Κραυγή απόγνωσης».

Με την κατάθεση της αναφοράς αναδεικνύεται η έντονη ανησυχία των εργαζομένων, καθώς η σκληρή απόφαση για αναστολή της εργασίας και στέρησης του μισθού τους, θα οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωση των δομών δημόσιας υγείας. 

Όσον αφορά το συγκεκριμένο νοσοκομείο η αναστολή εργασίας σε 13 εργαζόμενους θα επιβαρύνει περαιτέρω τη λειτουργία του, όταν είναι ήδη γνωστά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του λόγω υποστελέχωσης.

Αναλυτικά η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν- Κ.Υ Νεάπολης «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ» με ΘΕΜΑ «Κραυγή απόγνωσης». 

Στην επιστολή εκφράζονται έντονες ανησυχίες και προβληματισμός για την επόμενη ημέρα στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεάπολης “ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ”, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν βγει σε αυτό σε αναστολή 13 εργαζόμενοι. Όπως καταγγέλλεται πίσω από τη σκληρή αυτή απόφαση, υπάρχει σκοπιμότητα για το κλείσιμο του νοσοκομείου και ίσως αποτελεί το πρώτο βήμα για την εκχώρηση της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα. 

Σε μία δύσκολη συγκυρία, την ώρα που τα νοσοκομεία ξαναγεμίζουν, η αποψίλωσή τους από το υγειονομικό προσωπικό, καθιστά ανοχύρωτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τις αναστολές εργασίας έχει ως άμεση συνέπεια να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το νοσοκομείο, ενώ σε συνδυασμό με τη χρόνια υποστελέχωση που αντιμετωπίζει, θα οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωση τις δομές δημόσιας υγείας. 

Επιπρόσθετα η επιβολή αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού σε βάρος των υγειονομικών, προσώπων τα οποία μέχρι χθες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με αυτοθυσία, έχει στοιχεία αντιδημοκρατικού τιμωρητικού χαρακτήρα. 

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί