Σαντορίνη: Υποψίες για «μαϊμού» βεβαιώσεις αρνητικών τεστ κορονοϊού

Μετά το σκάνδαλο με εικονικούς εμβολιασμούς δεκάδων πολιτών στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας που πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης ακόμα ένα περιστατικό που χρήζει διερεύνησης έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά το θέμα αφορά το νοσοκομείο Σαντορίνης και την επώνυμη αναφορά για βεβαιώσεις αρνητικών τεστ κορονοϊού.

Γιατρός του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου ούτε έχουν επεξεργαστεί τα εν λόγω δείγματα στο μικροβιολογικό τμήμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews.gr η γιατρός με επιστολή της στις 3 Αυγούστου ενημερώνει τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις, που διαθέτουν το λογότυπό του νοσοκομείου, αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.

Επιπλέον, η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.

Σημειώνεται ότι το θέμα αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα άτομα που έλαβαν βεβαίωση αρνητικού τεστ, ζήτησε μέσω επιστολής διόρθωση του εντύπου που του απεστάλη.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνη Δημητρίου δηλώνει (doumentonews.gr) ότι «το σωματείο έχει λάβει γνώση του περιστατικού, γνωρίζουμε ότι είναι ενήμερη και η διοίκησή του και η διοίκηση της (ΑΕΜΥ) και έχει ενημερωθεί και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας η οποία απέστειλε κλιμάκιο στο νοσοκομείο και διενεργήθηκε ΕΔΕ σε υπαλλήλους του νοσοκομείου. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη Πέμπτη και περιμένουμε το πόρισμα».

Η επιστολή της γιατρού:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί