Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του (Βίντεο)

Το μήνυμα ότι έχει γυρίσει η κλεψύδρα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης της χώρας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

«Ο Μητσοτάκης έζησε 1,5 χρόνο τον όμορφο μύθο του, τώρα οι πολίτες ζουν την άσχημη αλήθεια του. Θα πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Σχολιάζοντας την υπουργοποίηση Στυλιανίδη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «αφού δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να εισάγει “αρίστους” από την Κύπρο».

Ο Μητσοτάκης εισάγει «αρίστους» από την Κύπρο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι του έχει κάνει «τρομερή εντύπωση η δυστοκία του πρωθυπουργού να κάνει ανασχηματισμό. Η ένδεια στελεχών από την παράταξή του, φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στο κόμμα του, ούτε καν στην επικράτεια της χώρας και επέλεξε να εισάγει αρίστους από την Κύπρο. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε βέρτιγκο, η κυβέρνηση σε αποδρομή».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο κ. Στυλιανίδης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Έρχεται σε μία κυβέρνηση που επιδεικνύει τεράστια ελαφρότητα. Το πρόβλημα στην πολιτική προστασία δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης για δύο χρόνια επέλεξε να αφήσει στο συρτάρι και το πόρισμα Γκολντάμερ και όλες τις κινήσεις που είχαμε προχωρήσει μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, προκειμένου να αλλάξουμε δομές και τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας. Αν δεν αλλάξεις τις δομές και μένεις μόνο στα πρόσωπα, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά».

Το εγχείρημα αποστασίας με Αποστολάκη

Αναφερόμενος στο μέγα φιάσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε συνεννόηση, όφειλε να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Δεν ήθελε συνεννόηση, ήθελε μία ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού, μία μεταγραφή με ποδοσφαιρικούς όρους, δίνοντας την εντύπωση διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων. Γνώριζα μία εβδομάδα ότι ο νυν συνεργάτης μου, κ. Αποστολάκης έχει δεχθεί κρούση. Τι πίστεψε ο κ. Μητσοτάκης; Ότι δεν θα ενημέρωνε και θα έτρεχε εντυπωσιασμένος ξωπίσω του; Αντί να κατανοήσει τα λάθη που έχουν γίνει ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας είχε δίπλα του τους δύο ανθρώπους που είχε προγραμμένους, τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Χαρδαλιά. Και ενώ τους είχε δίπλα του στη Βουλή και εγώ ήξερα ότι τους έχει προγραμμένους γιατί διαπραγματευόταν την αντικατάστασή τους, τους επαινούσε και είπε ότι δεν έκανε πουθενά λάθος. Και καλούσε να υποδείξουμε πού έγινε το λάθος. Ο μέγιστος βαθμός υποκρισίας. Και σαν να μην φθάνει αυτό, με κατηγόρησε για άλλη μία φορά ευθέως για την τραγωδία στο Μάτι. Πόσες φορές ο κ. Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει μία τραγωδία, στην οποία οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμούσε συναίνεση; Δεν επιθυμούσε συναίνεση, ήθελε να προκαλέσει μία κίνηση εντυπωσιασμού, ένα εγχείρημα αποστασίας».

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εγκλωβίσει τον κ. Αποστολάκη. Ο κ. Αποστολάκης έθεσε κάποιες προϋποθέσεις. Και ενώ τον διαβεβαίωναν ότι θα ικανοποιηθούν, δεν ικανοποιήθηκαν. Το να πάρει τηλέφωνο απλά για να ενημερώσει το γραφείο μου 5 λεπτά πριν, ήταν πρόσχημα για να εγκλωβίσει τον Αποστολάκη, λέγοντάς του ότι ο Τσίπρας έχει συναινέσει. Πού να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε υπουργό χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεσή του για την ανακοίνωσή του ονόματός του. Δε θα ασχοληθώ με τα κοτσομπολιά και τη παραπολιτική. Αυτοί οι οποίοι διαρρέουν πληροφορίες, όπως το Μαξίμου και η Προεδρία, ας δώσουν τις απαντήσεις τους. Εγώ μένω σε αυτά που είπε ο κ. Αποστολάκης δημόσια αλλά και σε εμένα».

Γιατί ο Τσίπρας δεν ζήτησε παραιτήσεις

«Μετά από μία τραγωδία, εάν έχεις συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει αντικειμενική ευθύνη, ότι έχουν γίνει λάθη, καλείς τους υπουργούς σου σε παραίτηση, δεν περιμένεις τον ανασχηματισμό. Ακόμα και για τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ που απέπεμψα μετά το Μάτι, ως επιχειρησιακό υπεύθυνο, ο κ .Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει ακόμα τι του οφείλει και τον αναβάθμισε. Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας κάλυψε Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά, ενώ είχε ήδη αποφασίσει να τους αντικαταστήσει για την αποτυχία τους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Δεν ζήτησα παραιτήσεις γιατί καταλογίζω την ευθύνη στον κ. Μητσοτάκη. Ενώ έκανε σημαία του την τραγωδία στο Μάτι δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή στα κακώς κείμενα, στις λαθεμένες διαχρονικά δομές. Όταν έχεις 7 υπουργεία και 15 οργανισμούς με συναρμοδιότητα για πρόληψη και κατάσβεση μίας πυρκαγιάς, αυτό πρέπει να αλλάξει. Πάγωσε το πρόγραμμα πρόσληψης 5.500 δασοπυροσβεστών».

Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν εμβολιαστεί

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει το έργο να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη των εμβολιασμών, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση. Όλα του τα στελέχη, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα εμβολιασμένοι» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε ότι ο Παύλος Πολάκης δεν έχει εμβολιαστεί, με τον Αλέξη Τσίπρα να τη διαψεύδει: «Ο κύριος Πολάκης έχει εμβολιαστεί. Είχε δηλώσει ότι θα εμβολιαστει το φθινόπωρο, εμβολιάστηκε πριν μερικές μέρες».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως όταν ο Παύλος Πολάκης «είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο, του υπενθύμισα ότι “έκανες δημόσια δήλωση”. Χθες το απόγευμα μου έστειλε το sms με την εικόνα του εμβολιασμού και ότι “έκανα την υπόσχεσή μου πράξη. Δεν είμαι αντιεμβολιαστής ασκώ κριτική στα πλαίσια της επιστημονικής μου προσέγγισης”».

«Είναι θεμιτό, αλλά επίσης θεμιτό να είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματος. Διότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις. Δεν θα μοιραστούμε ευθύνες που δεν έχουμε, είμαστε σαφείς ως προς αυτό» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε αναφέρει μέσα στο καλοκαίρι ότι θα αποφασίσει από Σεπτέμβριο για το εμβόλιο, με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές. Η ΝΔ είχε τότε εκμεταλλευτεί τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί