«Ήξεις – αφίξεις του Υπουργού Ναυτιλίας για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στους κατοίκους τη Κρήτης»

Η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τους κατοίκους της Κρήτης και τα καύσιμα, συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο κ. Βαρδάκης αναφερόμενος στο νόμο 4606/19 (άρθρο 14) της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, επεσήμανε ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα “επίδομα”, αλλά μια ουσιαστική ενίσχυση, που θεσμοθέτησε η απελθούσα Κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Κρήτης, με πολλαπλά έμμεσα και άμεσα οφέλη για την εθνική και περιφερειακή οικονομία.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι “την τρέχουσα περίοδο που διανύουμε, λόγω της υγειονομικής κρίσης, απαιτείται η λήψη ενισχυτικών πολιτικών για τα νησιά, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία. Οι κάτοικοι της Κρήτης είναι οι πλέον αδικημένοι, καθώς αν και κατοικούν σε νησί, δεν τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης με τους κατοίκους άλλων νησιών που έχουν ενταχθεί στο Μέτρο.”

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, αφού εκθείασε την δήθεν άριστη αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη, αρκέστηκε απλά να απαντήσει ότι μετά την έκδοση της μελέτης του ΚΕΠΕ και αφού αξιολογηθούν οι δημοσιονομικές και πρακτικές διαστάσεις εφαρμογής του μέτρου, θα αποφασίσει αν θα να επεκτείνει το μεταφορικό ισοδύναμο για τους επιβάτες – κατοίκους της Κρήτης.

“Τα ήξεις, αφίξεις του Κρητικού Υπουργού Ναυτιλίας για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στους κατοίκους τη Κρήτης δημιουργούν πολλά ερωτηματικά”, σημείωσε ο κ. Βαρδάκης, αναμένοντας άμεσα τις εξελίξεις επί του θέματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί