Καρδίτσα: Εισαγγελέας και ΕΔΕ για “μαϊμού” εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας

Σάλος έχει προκληθεί στην Καρδίτσα με την αποκάλυψη υπόθεσης με “μαϊμού” εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, διατάχθηκε ΕΔΕ από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ ενημερώνεται άμεσα και η εισαγγελία. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό διοικητικής υπαλλήλου του Κέντρου, που φέρεται να εισερχόταν στο σύστημα εμβολιασμού και να βεβαίωνε ψευδώς την πραγματοποίηση εμβολιασμών σε δεκάδες πολίτες, που ουδέποτε εμφανίστηκαν στο Κέντρο.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 47 εικονικοί εμβολιασμοί. 

νοσοκομείο

Ο ρόλος της διοικητικής υπαλλήλου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, “Αλήθεια”, η υπόθεση αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά που φέρεται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και τσέκαρε ότι έκαναν εμβόλιο για τον covid -19, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφεται από τον ιατρών, που δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. 

Επίσης, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνας, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47.

Καθώς η έρευνα προχωράει, κανείς δεν γνωρίζει πόσα άτομα θα αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει εικονικό εμβολιασμό. 

Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των ψεύτικα εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια. 

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη. 

Η παρέμβαση Πλεύρη

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του νέου υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Πλεύρης, επικοινώνησε για το θέμα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησε να διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, αλλά και να ενημερώσει την εισαγγελία για την υπόθεση.

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνει: «Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί