Διεθνής διασυρμός με την υπουργοποίηση Πλεύρη από τον Μητσοτάκη (εικόνες)

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εκθέτουν με εκτενή δημοσιεύματα την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει υπουργό Υγείας τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος έχει «βεβαρυμένο» πολιτικό παρελθόν για ένα τόσο ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του βρετανικού Vice  κάνει αναφορά την  παλαιότερη τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη για το προσφυγικό όπου είχε πει : «Είναι οκ να θέλεις να εξοντώσεις ανθρώπους, έλεγε κάποτε ο νέος υπουργός Υγείας της Ελλάδας», ενώ παράλληλα , χαρακτηρίζει τον  νέο υπουργό υγείας «αμφιλεγόμενο δεξιό πολιτικό» . Μάλιστα κάνει αναφορά, και στην επίμαχη δήλωση του Θάνου Πλεύρη από την στην αγόρευσή του σε ποινικό δικαστήριο το 2009, όταν είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Κωνσταντίνου Πλεύρη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Οι Εβραίοι. Όλη η αλήθεια», που προκάλεσε μάλιστα και την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Το Euronews από την πλευρά του τονίζει ότι ο «νέος Έλληνας υπουργός Υγείας απολογείται για προηγούμενες δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα» και σημειώνει ότι η υπόθεση έφτασε και στην Κομισιόν.

Τη σκυτάλη του διεθνούς διασυρμού της κυβερνητικής επιλογής του  Κυριάκου Μητσοτάκη, παίρνει η βρετανική Daily Mail που θυμίζει ότι: «Ο Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του εμφάνιση του 2013 υποστήριξε ότι σε όλους τους μετανάστες πρέπει να απαγορευτούν οι βασικές βασικές υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, ζητώντας ακόμα και να μην τους δίνουν φαγητό μέχρι να φύγουν».

«Ο πολιτικός που έχει ζητήσει να πυροβοληθούν οι μετανάστες και έχει υπερασπιστεί την ιδέα για το άνοιγμα του Άουσβιτς αναλαμβάνει Έλληνας υπουργός Υγείας που έχει ως αποστολή να σώσει εκατομμύρια από τον covid» τονίζει. 

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί