Την παράδοση υπηρεσιών του ΕΣΥ σε ιδιώτες καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνει ανάθεση υπηρεσιών του ΕΣΥ σε τρίτους -όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- προανήγγειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώτα Πούλου, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί του μεταναστευτικού νομοσχεδίου.

Η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, προβλέπει -μεταξύ άλλων – την παράταση μετακινήσεων του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού) έως 31 Δεκεμβρίου 2021, τη δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού προσωπικού από τις δομές αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και ρυθμίζει τη δυνατότητα των διοικήσεων των δομών υγείας να προβαίνουν στην κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από τη θέση σε αναστολή καθηκόντων.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία αυτή σχετίζεται με τις αναστολές των υγειονομικών, με την κυβέρνηση να βάζει πλέον ανοιχτά τους ιδιώτες στο παιχνίδι του δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως άλλωστε κατήγγειλαν και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης πριν από λίγες ημέρες.

Η κ. Πούλου τόνισε σήμερα ότι οι διατάξεις της τροπολογίας παραδίδουν νευραλγικές υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στους ιδιώτες. Σύμφωνα με τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Μιχαηλίδη, πρόκειται για τη δυνατότητα συμβάσεων με ιδιωτικές υπηρεσίες παροχής διοικητικών υπηρεσιών αλλά και συμβάσεων με ιδιωτικά εργαστήρια, καθώς και τη συνεργασία με ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Μέτρα και για ανεμβολίαστους υγειονομικούς στον ιδιωτικό τομέα

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για προσωρινή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δήλωσε πως η υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στους υγειονομικούς είχε αποτελέσματα, καθώς «οι αναστολές με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι στις 6.412… Έχουμε ένα ποσοστό που μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το Σύστημα Υγείας». Προανήγγειλε πως θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα επέκταση των περιοριστικών μέτρων και για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στον ιδιωτικό τομέα.

«Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρύθμιση για τις συνέπειες και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όσοι ιατροί δεν εμβολιάζονται δεν θα μπορούν να είναι στο ΕΣΥ και δεν θα μπορούν να κάνουν πράξη στις ιδιωτικές κλινικές. Αν εμβολιαστούν θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν αμέσως».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί