Μίκης Θεοδωράκης: Δικαστικό μπλόκο για την ταφή του στο Βραχάτι

Άγνωστο παραμένει το πού θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης.  Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε διάταξη με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε συνεργάτης του, επικαλούμενος την τελευταία επιθυμία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απαγόρευση, η οποία έχει ισχύ έως την Δευτέρα, όποτε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη.

Αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αποτέλεσε η απόφαση του συγγενικού περιβάλλοντος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας αντί στον Γαλατά Χανίων, δηλαδή τον τόπο, που σύμφωνα με το δικόγραφο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είχε επιλέξει ο Μίκης Θεοδωράκης για την τελευταία κατοικία του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη φαίνεται πως προσκομίζουν σειρά εγγράφων, επίσημων και μη, από τα οποία καθίσταται σαφής η επιθυμία του μουσικοσυνθέτη να ταφεί στα Χανιά.

Θεοδωράκης επιστολή κηδεία

Η επιστολή που είχε στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης

Μία επιστολή “βόμβα” είχε στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης το 2013 στον τότε δήμαρχο Χανίων, εκφράζοντας την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά και ζητώντας τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής, ώστε αυτή να υλοποιηθεί.Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Στην επιστολή του προς τον τότε δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Σκουλάκη, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έγραφε ότι η τελευταία του επιθυμία είναι να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων (γενέτειρα του πατέρα του).

Ανέφερε, επίσης, ότι η οικογένειά του δεν συμφωνεί με αυτή την επιθυμία του, επισημαίνοντας όμως ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του.

Μέσω της επιστολής, ο Μίκης Θεοδωράκης ζητούσε από τον Μανώλη Σκουλάκη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν “ώστε αυτή η τελευταία επιθυμία μου να κατισχύσει οποιασδήποτε αντίθετης και να πραγματοποιηθεί”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί