Μ. Συντυχάκης: Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στη φύλαξη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Άρνηση του υφυπουργού Παιδείας που επικαλέστηκε το Σύνταγμα

Να μην απολυθούν και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη φύλαξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή. Το Σύνταγμα επικαλέστηκε ο υφυπουργός Παιδείας Ευάγγελος Συρίγος για να αρνηθεί στους συμβασιούχους το δικαίωμα στη σταθερή και  μόνιμη εργασία.

Οι συμβασιούχοι για πολλά χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καλύπτοντας βασικές και μόνιμες ανάγκες στη φύλαξή του τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης. Το άρθρο 103 του Συντάγματος επικαλέστηκε ο υφυπουργός Παιδείας λέγοντας ότι απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Απαντώντας ο Μ. Συντυχάκης θύμισε ότι στην πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση το ΚΚΕ είχε προτείνει την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου αλλά η πρόταση του δεν υιοθετήθηκε.

Επιπλέον ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η απόλυση των συμβασιούχων σχετίζεται με την πανεπιστημιακή αστυνομία που θέλει να τοποθετήσει η κυβέρνηση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ρώτησε μάλιστα τον υφυπουργό αν ισχύουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ζητήσει από φαντάρους να καταθέσουν αιτήσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία. ο Ευάγγελος Συρίγος ανέφερε ότι οι προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Σε ότι αφορά τους συμβασιούχους παρέπεμψε σε αποφάσεις που θα λάβει το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την φύλαξη του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί