“Ηλεκτροσόκ” για χιλιάδες καταναλωτές με την αύξηση έως και 50% στο ρεύμα

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το «ηλεκτροσόκ» για χιλιάδες καταναλωτές και επιχειρήσεις εξαιτίας των επερχόμενων αυξήσεων στο ρεύμα μέχρι και 50%.

Δείτε επίσης: Χ. Μαμουλάκης: Το ψωμί… ψωμάκι: Έρχεται ανατίμηση έως και 20% – Αναμένονται αυξήσεις και στο ρεύμα έως 50%!

Σ. Βαρδάκης: Μαύρος χειμώνας προμηνύεται με τις αυξήσεις που έρχονται σε ΔΕΗ και βασικά προϊόντα 

Τη λήψη μέτρων, ώστε να μην εκτιναχθεί το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητάει από την κυβέρνηση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν αντέχουν νέο ‘ηλεκτροσόκ’, καθώς δεν μπορούν μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης και τις συνέπειες της πανδημίας να επωμιστούν και την αύξηση έως και 50% στο κόστος της ενέργειας» τονίζει ο α΄ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κώστας Δαμίγος.

«Οι επιχειρηματίες, υπό τον φόβο του τέταρτου κύματος της πανδημίας, θα πρέπει να ξεκινήσουν να αποπληρώνουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους με δραματικά συρρικνωμένους τζίρους», προσθέτει ο ίδιος.

Ο Κ. Δαμίγος τονίζει ότι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, πέρα από τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών από την ενδεχόμενη αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, θα πρέπει να είναι και η στήριξη των ευάλωτων επιχειρήσεων, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το ΒΕΑ επισημαίνει στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής τού διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγήσει σε μη διαχειρίσιμη διόγκωση του λειτουργικού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» της Ευρώπης για τον μήνα Αύγουστο στη χονδρική ρεύματος, καταγράφοντας την υψηλότερη μηνιαία μέση τιμή προ ημερήσιας αγοράς (day – ahead market) στα 121,72 ευρώ/MWh, σύμφωνα με τα στοιχεία του Energylive.

Σε πρώτη φάση, είναι απαραίτητο να ασκηθεί πίεση προκειμένου να απορροφηθεί το κόστος ή σημαντικό μέρος του κόστους από τις εταιρείες παροχής ενέργειας και στη συνέχεια να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές τού διοξειδίου του άνθρακα λόγω της χρήσης λιγνιτικών μονάδων.

Η μετάβαση σε «πράσινες» μορφές ενέργειας αποτελεί πλέον μονόδρομο τόσο για το κράτος όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to ““Ηλεκτροσόκ” για χιλιάδες καταναλωτές με την αύξηση έως και 50% στο ρεύμα”

  1. πλησιάζουμε το στόχο

    Δεν κατάφεραν να αποτελειώσουν τους Έλληνες με τις τράπεζες, τώρα θα το επιχειρήσουν μέσω της ενέργειας… Έτσι γίνεται συνήθως… Δίδασκα σε μια τάξη, στην οποία υπήρχαν παιδιά με καταγωγή από Αλβανία. Ένα από αυτά ήταν μικτής καταγωγής, από Έλληνα πατέρα. “Κυρία εμείς πάμε κάθε χρόνο διακοπές στην Αλβανία. Οι συγγενείς μας εκεί κυρία δεν έχουν καθόλου χρήματα, τρώνε μόνο ό,τι παράγουν στον κήπο τους…”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί