Χ. Μαμουλάκης: Το ψωμί… ψωμάκι: Έρχεται ανατίμηση έως και 20% – Αναμένονται αυξήσεις και στο ρεύμα έως 50%!

Με αφορμή τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται σε ολοένα και περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:​

«Παρά το ότι οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, πρώτες ύλες και υπηρεσίες συνεχίζονται, αλλά και παρά τα δημοσιεύματα που προειδοποιούν για ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα σε βασικές κατηγορίες προϊόντων όπως το ψωμί όπου αναμένεται αύξηση ακόμα και 20%, ο καφές, κ.α., αλλά και το ρεύμα έως και 50%, η Κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να παρακολουθεί αμήχανα και χωρίς καμία αντίδραση τις εξελίξεις. Αυτό το ράλι ανόδου των τιμών προμηνύει ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τα νοικοκυριά και τις πολύ μικρές, μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει θέση και φροντίσει να προστατευτεί το ήδη ψαλιδισμένο εισόδημα, ειδικά όσων ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληρώσουν το τίμημα αυτής της κυβερνητικής απάθειας.». 

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα έχει κατατεθεί και σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από τους Τομεάρχες Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου και Σωκράτη Φάμελλο, με την συνυπογραφή και του Χάρη Μαμουλάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί