Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μεταξουργείο: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ (Βίντεο)

Ανενόχλητοι οι ακροδεξιοί διαδηλώνουν κατά της κούκλας Αμάλ που τελικά ακύρωσε τη βόλτα της στην περιοχή

Με ξύλο και κρότου λάμψης αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους αντιφασίστες που βρέθηκαν στο Μεταξουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τη συγκέντρωση μίσους των ακροδεξιών ενάντια της κούκλας Αμάλ, η οποία τελικά ακύρωσε τη βόλτα της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους αντιφασιστές στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα, λίγα στενά πιο πέρα, ανενόχλητοι φασίστες φώναζαν συνθήματα μίσους, υπό την προστασία της αστυνομίας.

«Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ» αναφέραν νωρίτερα οι διοργανωτές.

Κλειστός παραμένει ο σταθμός Μεταξουργείο του μετρό στις 17:30, όπως γνωστοποίησε η ΣΤΑΣΥ. Το «λουκέτο» μπήκε με εντολή της Αστυνομίας και όπως ανακοινώθηκε οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 7 το απόγευμα έχει καλέσει το Αντιφασιστικό Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά, ενάντια στην ακροδεξιά κινητοποίηση, με σύνθημα «Η Αμάλ είναι ανεπιθύμητη, Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ».

«Οι δρόμοι του Μεταξουργείου ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης, η Αμάλ πρέπει να καταλήξει στον προορισμό της παρά τις απειλές», τονίζει το Αντιφασιστικό Συντονισμού και ο Συντονισμός για Προσφυγικό, Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)/

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους «η πλατεία του Μεταξουργείου σήμερα θα είναι μια πλατεία καθαρή από φασίστες, μια πλατεία που καλοδέχεται τους ανθρώπους, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους, όποια και αν είναι η καταγωγή τους»

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μεταξουργείο: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ (Βίντεο)”

  1. Δήμος Σθένης

    Τι λέει γι’ αυτό η μικρή κόρη του Κούλη και της υπέρκομψης που την πήγε ο πατέρας της να την εγγράψει στο πανάκριβο αμερικάνικο πανεπιστήμιο του Γέιλ; Δεν είναι – ΚΑΘΩΣ ΛΕΝΕ – πρόεδρος Μη. Κυ. Ο., αλλά “του ‘Make a Difference“, που το παρουσιάζουν σαν ΜΚΟ, είναι ένα μαθητικό – σχολικό project που ξεκίνησε από την πρωτοβουλία της Δάφνης Μητσοτάκη και άλλων μαθητών/τριών του Κολλεγίου Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας έγινε ένας σχολικός αγώνας μπάσκετ, φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τα έσοδα δόθηκαν στην οργάνωση “Home Project” για την σίτιση και την στέγαση, ασυνόδευτων προσφυγόπουλων” (Από την ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών). Αυτή, η Δάφνη (αν δεν είναι απλώς όνομα ή δέντρο) τι έχει να πει στον υποκριτή πατέρα της για τα ρατσιστικά γεγονότα του Μεταξουργείου που έκαναν οι φασίστες σε συνεργασία με την ΕΛ. ΑΣ. και ακύρωσαν την βόλτα της Αμάλ; Η κόρη τους ταΐζει για να είναι γεροί ώστε ν’ αντέχουν το ξύλο των ματατζήδων του πατέρα της; Ή είμαστε αντιρατσιστές, προσφυγολάτρεις και λαγνολαθρομετανάστες όσο βολεύει το θέμα επικοινωνιακά (εξάλλου αυτό προέχει στο σύστημα Μητσοτάκη) και …εεεε! όσο να ‘ναι θα ‘χει ως αξιοπρεπές project κοτζάμ Κολλεγίου και την κονόμα του;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί