Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,  Σωκράτη Βαρδάκη, με αφορμή το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

 «Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο τελευταίος από τους τεράστιους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, πέρασε στην αιωνιότητα.

Ήταν ο άνθρωπος που συγκλόνισε όλο τον κόσμο με το έργο του, που έδωσε μουσική πνοή στα λόγια των μεγάλων μας ποιητών κι έγινε σύμβολο των αγώνων του λαού μας. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης, μπορεί να έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, αλλά θα βρίσκεται ριζωμένος βαθιά, στην καρδιά του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Και αυτή η καρδιά δεν θα σταματήσει να χτυπά ποτέ. 

Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, που οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ».

Νίκος Ηγουμενίδης: Η σημερινή μέρα βρίσκει την Ελλάδα και την Αριστερά φτωχότερες

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ε. Ηγουμενίδη για την ανακοίνωση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη

Η σημερινή μέρα βρίσκει την Ελλάδα και την Αριστερά φτωχότερες. Ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και γενναιότητας, ένας μουσικός γίγαντας που εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα και τους αγώνες των λαών για ελευθερία και δικαιοσύνη, ο Έλληνας και ο παγκόσμιος «Ζορμπάς». Γενιές Ελλήνων βυθίστηκαν σε αυτή την ηφαιστειώδη προσωπικότητα και στο μουσικό έργο μέσα από το οποίο ο λαός άντλησε κουράγιο και δυνάμεις. Ακόμη και αν κάπου διαφωνούσες, πάντα υποκλινόσουν στο αστείρευτο και μεγαλειώδες ταλέντο του που ταξίδεψε τη Ρωμιοσύνη στα πέρατα της οικουμένης.  Μίκη, σε ευχαριστούμε για την πάλη και την αντίσταση σου απέναντι στους ισχυρούς της Γης, για όσα θνητά με τη μπαγκέτα σου έκανες αθάνατα. Καλό ταξίδι.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Συνθέτης παγκόσμιου βεληνεκούς και  ακατάβλητος αγωνιστής  της δημοκρατίας καθ΄ όλη την διάρκεια του βίου του, ο Μίκης Θεοδωράκης αποτέλεσε κορυφαία προσωπικότητα στην νεότερη ιστορία της χώρας. 

Με το απαράμιλλο έργο του, μετέδωσε τις υψηλότερες και βαθύτερες αξίες της Τέχνης, διαδίδοντας σε όλη την οικουμένη, την ελληνική μουσική και την μελοποιημένη ελληνική ποίηση.   Συμμετέχοντας από έφηβος στους κοινωνικούς αγώνες του τόπου μας, ιδιαίτερα στην περίοδο της επτάχρονης Δικτατορίας, κατά την οποία υπήρξε, διεθνώς, η «φωνή» της Αντίστασης στην κατάλυση της Δημοκρατίας, δημιούργησε ένα διαρκές παράδειγμα ακατάβλητου αγωνιστικού φρονήματος.

Ήταν ένας σπουδαίος Κρητικός, ένας Μεγάλος Έλληνας που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.  

Μενέλαος Μποκέας: «Μίκη σε αποχαιρετούμε με υπόκλιση. Άξιος εστί!» – Δήλωση Δημάρχου Μαλεβιζίου για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Με αφορμή το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγωνιστής, Εμβληματικός, Μοναδικός. Ένα ζωντανό σύμβολο που έγινε παγκόσμιος θρύλος. Φεύγεις, αλλά δεν είμαστε πιο φτωχοί, το αντίθετο. Μας κληροδοτείς στην αιωνιότητα. Για το «εμείς», για την πατρίδα, για τους Έλληνες… Μίκη, σε αποχαιρετούμε με υπόκλιση. Άξιος εστί!»

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη η σημαία στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη πένθους. 

Συλλυπητήρια δήλωση Άρη Παπαδογιάννη, για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του Μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα αλλά και ο κόσμος όλος σήμερα, θρηνούν την απώλεια του «Οικουμενικού» Μίκη Θεοδωράκη. Μιας εμβληματικής προσωπικότητας, που σημάδεψε όσο λίγοι τον χώρο της μουσικής, του πολιτισμού, της πολιτικής και της Δημοκρατίας. 

Το έργο του Μεγάλου μας συντοπίτη, θα παραμείνει «ζωντανό» αποτελώντας παράλληλα και τον καλύτερο δυνατό θεματοφύλακα, για να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη του, στο πέρασμα των αιώνων. 

Το πολυδιάστατο αυτό έργο,  αποτελεί ήδη και μια σπουδαία παρακαταθήκη, για τις επόμενες γενιές, που οφείλουν να γνωρίζουν ποιος ήταν  ο σημαντικότατος αυτός Έλληνας, καλλιτέχνης και άνθρωπος.   

Ως διοίκηση του Ο.Α.Κ. Α.Ε. εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά  και τους οικείους του». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί