Όταν ο υπουργός, πλέον, Θ. Πλεύρης έφερνε στη Βουλή ψήφισμα για “Εβραιομασωνία” και αντιδρούσε στην κάρτα του Πολίτη

H συγγνώμη του νέου Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προς τους Εβραίους με αφορμή σχετική ανακοίνωση του Ισραηλίτικου Συμβουλίου η οποία θύμισε παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις του ήταν το θέμα της ημέρας για την Τετάρτη και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Δείτε επίσης: Πλεύρης: Ζητάει συγγνώμη για να ξεπλύνει το παρελθόν του

Θ. Πλεύρης: Ο γιος του ναζιστή, που ξεκίνησε από τη ΧΑ, πέρασε από το ΛΑΟΣ και έγινε υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη! (βίντεο)

Με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος Υπουργός βρέθηκε απολογούμενος όπως άλλωστε είχαν βρεθεί απολογούμενοι στο παρελθόν οι νυν Υπουργοί και πρώην συνοδοιπόροι του στο ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ως βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού πάντως, ο Θάνος Πλεύρης δεν δίσταζε να φέρνει στη Βουλή και να θέτει στα υπόψιν του Σώματος ψηφίσματα και κινήσεις ακραίων θρησκευτικών και κύκλων που μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για “Εβραιομασωνία”.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αναφοράς του νυν Υπουργού (και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ) στη Βουλή στις 21 Μαρτίου του 2012 με την οποία γνωστοποιούσες στο Σώμα το ψήφισμα διαμαρτυρίας του ΕΛΚΙς, δηλαδή του “Ελληνορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας” το οποίο αντιδρούσε σφόδρα στη θεσμοθέτηση του ΑΜΚΑ (!).

Την υπόθεση φέρνει στο φως ο Νίκος Γιαννόπουλος στο news247.gr.

Στο εν λόγω ψήφισμα, το οποίο ο βουλευτής παραθέτει αυτούσιο στην αναφορά του, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, επί λέξει τα εξής: “Προσήλθαμε σήμερα όχι μόνο να διαμαρτυρηθούμε προς όλα τα μέτωποα στα οποία αναλογούν ευθύνες αλλά και να διατρανώσουμε την απόφασή μας ως συμπολίτες των Αγίων να μην επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να πραγματωθούν τα οιανδήποτε αντίχριστα και αντεθνικά σχέδια, είτε οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από την ασέβεια των σημερινών πολιτικών αρχόντων, την προδοτική σιωπή των ταγών της Εκκλησίας είτε πολύ περισσότερο από τα σκοτεινά και αντίχριστα κυκλώματα του διεθνούς Σιωνισμού και της Εβραιομασωνίας που δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά άβουλα υποχείρια του ακάθαρτου πνεύματος”.

Ο κ. Πλεύρης παρέθεσε το εν λόγω ψήφισμα αυτούσιο χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να διαχωρίσει τη θέση του έστω από συγκεκριμένους ακραίους χαρακτηρισμούς (μίας έτσι και αλλιώς ακραίας ομάδας).

Το παρατηρούμε γιατί στη δήλωση της Τετάρτης ο νέος Υπουργός Υγείας απέδωσε προηγούμενες αντισημιτικές δηλώσεις του στην αγόρευσή του ως συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα του σε μία προσπάθεια να διαψεύσει ότι οι αντισημιτικές απόψεις εκφράζουν και τον ίδιο.

Είναι, άραγε, ειλικρινής η συγγνώμη του κ. Υπουργού; Το μέλλον θα δείξει…

Ακολουθεί η αναφορά και όλο το κείμενο του ψηφίσματος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί