Γ. Ραγκούσης: Άμεση κάλυψη όλων των μαθητών με παράλληλη στήριξη από Ειδικό Προσωπικό

Στη Βουλή έφερε με κατάθεση Αναφοράς προς την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων , ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  Γιάννης Ραγκούσης, την επιστολή-έκκληση που υπογράφουν εκατοντάδες γονείς παιδιών που απαιτείται η παράλληλη στήριξή τους, ώστε να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις μορφωτικές τους ανάγκες στη δημόσια εκπαίδευση. Το Υπουργείο καλείται να δώσει πειστικές εξηγήσεις, γιατί δεν προχωρά στην πρόσληψη των αναπληρωτών για την πλήρη κάλυψη των παράλληλων στηρίξεων από την έναρξη των μαθημάτων του έτους 2021-22, αλλά αντιθέτως ανακοίνωσε προσλήψεις μόλις στο 50% των μαθητών με εγκεκριμένη παράλληλη στήριξη.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

​Αθήνα 1/9/2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Άμεση κάλυψη όλων των μαθητών με παράλληλη στήριξη από Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη την από 19-8-2021 επιστολή-έκκληση εκατοντάδων γονέων με μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης από Ειδικό Εκπαιδευτικό ή Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό την καταθέτει ως αναφορά προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποδεχόμενος το αυτονόητο δικαίωμα πλήρους στήριξης των μαθητών με εγκεκριμένη παράλληλη στήριξη. Η παρούσα Αναφορά αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς όπως μας ενημερώνουν εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς οι πρόσφατα ανακοινωθείσες προσλήψεις αναπληρωτών παράλληλης στήριξης για το 2021-22 υπολείπονται σημαντικά των πραγματικών αναγκών των μαθητών κι ανέρχονται μόλις στο 50% των εγκεκριμένων από το ΥΠΑΙΘ στηρίξεων. Στην επιστολή των γονέων επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

1.         Η συλλογική επιστολή μας αφορά σε παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη πλήρους ωραρίου, εξαιτίας των εκπαιδευτικών και μαθησιακών τους αναγκών, τα οποία έμειναν χωρίς υποστήριξη ή με μερική υποστήριξη λιγότερων ωρών που έφτασε αργοπορημένα είτε στη μέση του διδακτικού έτους είτε καθόλου και αυτό συμβαίνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

2.      Τα συνηθέστερα προβλήματα αφορούν στην μη έγκαιρη προσέλευση της παράλληλης στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να στερούνται την ίση συμμετοχή στην εκπαιδευτική και κοινωνική διαδικασία.

3.      Πολλοί γονείς, αναγκάζονται να αναλάβουν μόνοι τους την οικονομική επιβάρυνση, για να προσλάβουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη.

4.      Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να δούμε πλέον να υλοποιείται η συμπεριληπτική εκπαίδευση και να κατοχυρώνεται το ίσο δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση, έγκαιρα και έγκυρα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Γιάννης Ραγκούσης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί