Στα χνάρια Μητσοτάκη: Διχαστικός, καταστροφικός, θεατρικός με μηδέν έργο και μπόλικη αλαζονεία

Δύο χρόνια απραξίας και καταστροφικής πολιτικής που προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και εντός της ΝΔ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πορεύεται όπως ο πρωθυπουργός και ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και την προβολή του. Από ουσία… μηδέν. Το έργο που έχει καταγράψει εδώ και 24 μήνες είναι… λευκή σελίδα. Οι αλαζονικές κινήσεις και αποφάσεις του έχουν ανεβάσει πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες στα κάγκελα. Αυτοί που κυρίως ωρύονται κατά του ανεκδιήγητου υφυπουργού είναι βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας…

Το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του πρωθυπουργού δεν βγήκε στον Λ. Αυγενάκη, ο οποίος θα παραδώσει στον διάδοχό του μια ημιδιαλυμένη κατάσταση στον αθλητισμό. Οχι μόνο δεν επίλυσε τα σοβαρά προβλήματα που συνάντησε στο υφυπουργείο αλλά δημιούργησε νέους σκοπέλους και ξεσήκωσε τους παράγοντες των συλλόγων από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο και από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα. Για παράδειγμα, τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ δεν επρόκειτο να ξεκινήσουν, λόγω των διατάξεων του νόμου Αυγενάκη που σχετίζονται με το Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ. Το προεδρείο της ΕΠΟ, επειδή ο Αυγενάκης σφύριζε αδιάφορα, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ζήτησε από τον υφυπουργό να προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές. Γι’ αυτό έκανε… κυβίστηση και υποχρεώθηκε να κινήσει τις διαδικασίες για τροποποίηση του νόμου του, προκειμένου να σταματήσουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των ερασιτεχνικών συλλόγων.

Η «καυτή πατάτα» της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας 1 οδήγησε στην αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Η ΣΛ1 δεν θα ξεκινήσει ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο και ένα από τα θέματα που επίμονα βάζουν οι «μικροί» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η επιστροφή στο καθεστώς κεντρικής διαχείρισης σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά. Κάτι που αναφέρεται και στην Ολιστική Μελέτη των FIFA – UEFA για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Λ. Αυγενάκης που έχει κάνει σημαία του την πλήρη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης θεσμοθέτησε τη συγκεκριμένη πρόταση των διεθνών οργανισμών με μία διαφορά: ισχύει μόνο για τις ομάδες της ΣΛ2. Για τη ΣΛ1 δεν «ακούμπησε» το θέμα γιατί δεν το ήθελαν οι «μεγάλοι» και κυρίως ο Ολυμπιακός.

«Βράζουν» Ηράκλειο – Χανιά

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα λόγια ανακατασκευάζει και τις αθλητικές υποδομές της χώρας που ρημάζουν. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα με το κολυμβητήριο Χανίων. Το θέμα έθιξε με δηλώσεις της η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μ. πεταλούδα Αννα Ντουντουνάκη. «Το κολυμβητήριο είναι παρατημένο τελείως. Δεν είναι για να φιλοξενεί αθλητές αυτού του επιπέδου που έχει. Είναι ντροπή…» ανέφερε η 25άχρονη πρωταθλήτρια κολύμβησης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως έχουμε τους αθλητές που θα μπορούσαν να φέρουν κόσμο στα Χανιά κι αν επενδύσουμε στις εγκαταστάσεις θα μπορούσε να δημιουργηθεί κι αυτό που λέμε αθλητικός τουρισμός. Να έρθουν μεγάλες διοργανώσεις, κόσμος και χρήματα στον τόπο. Μακάρι να το καταλάβουν οι αρμόδιοι».

Ο… αρμόδιος Λ. Αυγενάκης έκανε ότι το κατάλαβε, ωστόσο η παρέμβασή του προκάλεσε έκρηξη αντιδράσεων. Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό κατάφερε να προκαλέσει την οργή κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο και στα Χανιά. Παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκε και ο απαράδεκτος υφυπουργός Αθλητισμού έφτασε στο σημείο να διαψεύδει… μέχρι και τη φωνή του!

Δείτε: Αυγενάκης: Χαρακτήρισε “κομπλεξικούς” τους Χανιώτες, προσπάθησε να τους βάλει σε αντιπαράθεση με τους Ηρακλειώτες!

Κι αυτό μπορεί να το κάνει: Ο Αυγενάκης χαρακτηρίζει… fake news τη φωνή του!- Ακούστε το ηχητικό

«Η αλήθεια είναι ότι στα Χανιά διέκρινα έναν κομπλεξισμό… “γιατί κάνετε τόσα έργα στο Ηράκλειο”». Με αυτή την προσβλητική δήλωση ο εκλεκτός του Μαξίμου στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού απάντησε στις διαμαρτυρίες των Χανιωτών για την έλλειψη αθλητικών έργων στον νομό τους. Ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα να εξαγγείλει για τρίτη φορά τη χρηματοδότηση μελέτης του ΟΑΚ για το κολυμβητήριο, αλλά αυτό που τελικά έμεινε ήταν η δήλωσή του ότι οι Χανιώτες είναι κομπλεξικοί έναντι των κατοίκων του Ηρακλείου. Οταν εκδηλώθηκαν οι πρώτες έντονες αντιδράσεις ο Αυγενάκης επιχείρησε να διαψεύσει τον… εαυτό του κάνοντας λόγο για fake news, γράφοντας ένα tweet: «Fake news ότι αποκάλεσα τους Χανιώτες “κομπλεξικούς”. Πλήρης διαστρέβλωση ραδιοφωνικής απάντησης για αδόκιμες συγκρίσεις αθλητικών έργων του νομού με άλλες περιοχές…».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου τον… ξεγύμνωσε ποστάροντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνέντευξη Αυγενάκη με το εξής κείμενο: «Λόγω του ότι ορισμένα “παπαγαλάκια” πηγαίνουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, ευτυχώς υπάρχει το ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγεται ξεκάθαρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού να αναφέρει ότι διέκρινε “κομπλεξισμό στα Χανιά”. Αντί να έχει την ευθιξία για να ζητήσει συγνώμη όχι μόνο από τους Χανιώτες αλλά απ’ όλους τους Κρητικούς για τη διχαστική τοποθέτηση, βγαίνει και μιλάει για “FAKE NEWS”, ο ίδιος και οι αυλικοί του και κάποιοι που δεν γνωρίζουν».

Δείτε επίσης: Λ. Αυγενάκης: Ούτε οι “δικοί του” πλέον τον ανέχονται!- Σφοδρή επίθεση από τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Ν. Τζώρτζογλου

Διχασμός

Ο Ν. Τζώρτζογλου σε άλλη παρέμβασή του ανέφερε για την πρωτοφανή δήλωση Αυγενάκη: «Θλίψη, οργή και απογοήτευση μου προκαλεί η δημόσια δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού. Μια δήλωση που ξεπέρασε κάθε όριο, μια δήλωση που προσβάλλει τον συγκρητισμό, μια δήλωση που υποβιβάζει την προσπάθεια για μια Κρήτη με ενότητα και ομοψυχία. Ως πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας οφείλω να πάρω θέση και να προστατέψω αυτή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το ποδόσφαιρο και έχει επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα για την ανάδειξη του συγκρητισμού και της ενότητας. Σήμερα, στην κοινωνία απαιτείται ενότητα και όχι δηλώσεις που φέρνουν διχασμό. Είναι “τορπίλη” κατά του συγκρητισμού που για χρόνια όλοι εμείς παλεύουμε και έρχεται ένας υφυπουργός να λέει δημόσια ότι “διακρίνει κομπλεξισμό από τους Χανιώτες έναντι του Ηρακλείου”. Ντροπή! Μαζέψτε τον επιτέλους».

Τη σκυτάλη στα πυρά κατά Αυγενάκη πήρε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτό που διαχρονικά οι Χανιώτες επιζητούν είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης. Στον τομέα των αθλητικών υποδομών αυτήν τη στιγμή δεν διαπιστώνεται η ζητούμενη ισορροπία στην κατανομή των πόρων. Οποιες κι αν είναι οι αιτίες που έφεραν το αποτέλεσμα αυτό, είναι αδιανόητο να ακούγονται από επίσημα χείλη απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για όσους ευλόγως διαμαρτύρονται. Κατά τα λοιπά, οι Χανιώτες δεν έχουμε ανάγκη επιβεβαίωσης από κανέναν: η ιστορία, ο πολιτισμός, η ταυτότητα και το δυναμικό παρόν του τόπου μιλάνε από μόνα τους».

Θέση πήρε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής: «Τα Χανιά έχουν σοβαρό θέμα με τις αθλητικές υποδομές, παρότι είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση τόσο στην κολύμβηση όσο και στον στίβο, όπως φάνηκε και με τις επιτυχίες και τα μετάλλια των Χανιωτών της εθνικής πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι ο υφυπουργός Αθλητισμού αντί να δώσει λύσεις έρχεται με μια ατυχή και προσβλητική δήλωση για την οποία όπως μαθαίνω μέχρι τώρα δεν έχει ζητήσει καν συγγνώμη. Αυτή η δήλωση μας προσβάλλει και ναρκοθετεί την προσπάθειά μας για την ενότητα στην Κρήτη».

Ο Λ. Αυγενάκης έσπειρε θύελλες σε Χανιά και Ηράκλειο και στη συνέχεια κρύφτηκε. Παράπονα για τις αθλητικές υποδομές έχουν και στην εκλογική του περιφέρεια. Τρανό παράδειγμα της ανυπαρξίας τού έργου του είναι το Παγκρήτιο Στάδιο, το οποίο παραμένει δίχως στέγαστρο. Εάν είχε τοποθετηθεί, θα ήταν η μόνιμη έδρα της εθνικής ομάδας εδώ και δύο χρόνια και θα διεξαγόταν στο Ηράκλειο ο τελικός του Europa Conference League της τρέχουσας ή της επόμενης σεζόν.

Αντώνης Φουντής,Σάββας ΛιβάνιοςDocumentonews.gr

Δείτε επίσης ενδεικτικά:

Ο Αυγενάκης διέκοψε τα Προγράμματα “Άθλησης για Όλους” της ΓΓΑ

Νέες καταγγελίες από Τεντόγλου, ενώ ο Αυγενάκης σπεύδει για πόζες ώστε να πάρει κάτι από τη λάμψη των αθλητών!

Ξεσήκωσε το twitter ο Αυγενάκης: “Ο στρατός τι ώρα θα βγει;”

«Ο κ. Αυγενάκης παρεμβαίνει εμμονικά στα ζητήματα αρχαιρεσιών Αθλητικών Ομοσπονδιών»

ΕΟΚ: «Επικίνδυνος όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία, ο Αυγενάκης»

Αυγενάκης σε Δήμους: «Πετάξτε έξω όσες ομάδες δεν είναι στο Μητρώο!»

Λ. Αυγενάκης: Με παράτες οικειοποιείται έργο που χρηματοδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Τυμπάκι! (εικόνες)

Ο Αυγενάκης θύμωσε με δημοσιογράφο της ΕΡΤ και λίγες μέρες μετά κόπηκε η εκπομπή της! (βίντεο)

Για γέλια!- Ο Αυγενάκης, ενώπιον Ολυμπιονικών, φώναζε στον Μητσοτάκη: “Εσύ είσαι ο Ολυμπιονίκης”! (βίντεο)

Μα που χάθηκε ο Αυγενάκης; – Δείτε τί κάνει τώρα που μετέτρεψε σε μπάχαλο την ποδοσφαιρική Ελλάδα (φωτο)

«Να παραιτηθεί ο Αυγενάκης, κάποιος να του πει πως χωρίς σωματεία δε θα υπάρχει ο Αθλητισμός και η καρέκλα που κάθεται!»

“Ο Αυγενάκης ξεπέρασε κάθε όριο αστειότητας”

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο υπεύθυνος του χάους κ. Αυγενάκης

Γ. Μπουρνούς: Υφυπουργός, έρμαιο συμφερόντων ο Αυγενάκης – Τροπολογία-ντροπή για τον αθλητισμό

Ο Αυγενάκης επαναφέρει τα “κοινωνικά φρονήματα”: Έκοψε από την ΕΟΠΕ Ηρακλειώτη προπονητή επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ!

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Ο Αυγενάκης επιβεβαιώνει ότι εξυπηρετεί συμφέροντα»

Παναθηναϊκός: «Δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Κορωπί ο Αυγενάκης»

ΠΑΟΚ: «Επικίνδυνος για την συνοχή της χώρας ο Αυγενάκης»!

Ξεχειλίζουν δημοκρατία: Ο Αυγενάκης καλεί… σε απολογία δημοσιογράφο, επειδή δεν του αρέσουν οι απόψεις του!

Ο Αυγενάκης ακυρώνει τις αθλητικές επιχορηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να τις ξαναδώσει με… υπογραφή του! (έγγραφα)

Δημόσιος εξευτελισμός: Ο Αυγενάκης τρέχει πίσω από τον Σαββίδη που τον βρίζει (Βίντεο)

Ο Λ. Αυγενάκης είναι… εξουσία και το δείχνει!- Μια επιστολή στη Μ. Καλουδιώτη (εικόνα)

Ο Αυγενάκης πάει σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και… αποζημιώνεται οικονομικά, με δική του υπογραφή! (έγγραφο)

Ο Αυγενάκης πήγε… να “σώσει” τον αθλητισμό, αλλά δείτε πώς την πάτησε λόγω άγνοιας νόμου!

Ο Αυγενάκης, οι επαφές με τον Μαρινάκη και ένας νεκρός που δεν “μετρά” μπρος σε μερικές ψήφους…

“Υφυπουργός Αθλητισμού κάποιος κύριος Αυγενάκης…”- Καταγγελία σε βάρος του για την υπόθεση της δολοφονίας Κατσούλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί