“Όχι” από σωματεία του Ηρακλείου στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Εργατικά σωματεία του Ηρακλείου αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με κοινή τους ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ 

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο ολοκληρώνει το έγκλημα που ξεκίνησε με το νόμο έκτρωμα που κατάργησε το 8ωρο, νομοθέτησε την δεκάωρη δουλειά με μείωση των αποδοχών, την αύξηση των υπερωριών με μείωση της αμοιβής τους, την περιστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση, είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε μια αντιλαϊκή πολιτική που στηρίχθηκε και προετοιμάστηκε από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. 

Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν το προσπαθεί η κυβέρνηση. 

Απέναντι στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους στο νέο κύμα της πανδημίας, που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμά μας απαντάμε με την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας. Σηκώνουμε το ανάστημά μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να παλέψουμε την ανατροπή του νόμου εκτρώματος – Χατζηδάκη κι όλων των άλλων βάρβαρων νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας.  Δε θα επιτρέψουμε να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα μας στο βωμό του κέρδους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, οργανώνουμε την πάλη διεκδικώντας Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους.

Παλεύουμε:

  • για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει  διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
  • για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί