Παραιτήθηκαν ο διευθυντής και όλοι οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου!

Σοβαρές αντιδράσεις, που οδήγησαν στην υποβολή παραίτησης από το σύνολο – και των πέντε γιατρών – της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του ιδρύματος να στείλει «διαταγή» στους εντατικολόγους, προκειμένου να κάνουν εφημερίες για την διακομιδή ασθενών, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Δραματική επιστολή 4 διευθυντών κλινικών- Γιατρούς δεν έχουμε, εξαντλούμε τις δυνάμεις μας

Με 15 γιατρούς λιγότερους το νοσοκομείο Ρεθύμνου – Στηρίζουν την διευθύντρια της Παθολογικής που δέχεται απειλές

Ο απίστευτος αγώνας των γιατρών για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο Ρεθύμνου: Σε 9 μέρες καλείται να δουλέψει 120 ώρες!

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μετά τις απειλές στους γιατρούς, πειθαρχικές διώξεις από τους “άριστους”!- Στις 15 οι παραιτήσεις

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μαζικές παραιτήσεις γιατρών – Αντιδράσεις για τα προβλήματα και τις απειλές της διοίκησης

Η απόφαση, όπως αναφέρει το goodnet.gr, ελήφθη την περασμένη Παρασκευή και χθες, Τρίτη, οι πέντε εντατικολόγοι παρέδωσαν στον διοικητή Λευτέρη Μαρκάκη την παραίτηση τους, αντιδρώντας, όπως τονίζουν, στην συνεχή προσπάθεια ανάληψης αρμοδιοτήτων πέραν των δικών τους.

«Αποκορύφωμα» ήταν η εντολή για τις διακομιδές ασθενές όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως αναφέρουν οι πέντε ιατροί στην επιστολή παραίτησης, ενώ την ίδια στιγμή τονίζουν ότι καθημερινά η πίεση του συστήματος είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Στην επιστολή τους οι γιατροί υποστηρίζουν ότι εξωθούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους γιατί η διοίκηση «μας αναγκάζει κλιμακούμενα εδώ και μεγάλο διάστημα να αναλάβουμε καθήκοντα πέραν των αρμοδιοτήτων μας και της επιστήμης μας, καθιστώντας την ήδη πιεσμένη δουλειά μας, που είναι εντός της μονάδας, δευτερεύουσα και επισφαλή τόσο για τους νοσηλευόμενους της ΜΕΘ όσο και για τους γιατρούς της».

Οι γιατροί, Χαράλαμπος Μαρκάκης (συντονιστής διευθυντής), Ηλίας Σαμιώτης (διευθυντής), Δέσποινα Καμπουράκη (διευθύντρια), Αναστασία Πεντάρη (επιμελήτρια Α΄) και Αικατερίνη Κυρίτση (επιμελήτρια Β΄), συμπληρώνουν πως έχουν «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με πολλαπλά υπομνήματα εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση όχι μόνο μας αγνοεί παντελώς, αλλά επιπλέον μας επιφορτώνει καθημερινά με επιπλέον καθήκοντα, με αποκορύφωμα το “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές των ασθενών οποιουδήποτε τμήματος του νοσοκομείου και του ΤΕΠ».

Εικόνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί