Λάρισα: Επεισόδια από ακροδεξιούς στη βόλτα της Αμάλ – Τρομοκράτησαν μικρά παιδιά

Θλιβερά επεισόδια με πετροπόλεμο από μικρή ομάδα ακροδεξιών – «Γιατί τόσο μίσος για μία κούκλα;» ρωτούσαν τα παιδιά

Στην Λάρισα έφθασε την Τρίτη η τεράστια κούκλα Αμάλ όπου στις 7 το απόγευμα την υποδέχθηκαν οι πολίτες της καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, στις καμάρες στο ύψος της οδού Καλλιθέας, από όπου συνοδεία μικρών και μεγάλων, η μικρή «Αμάλ» κατευθύνθηκε προς τον Μύλο του Παππά, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Στη γέφυρα του Πηνειού είχαν συγκεντρωθεί ακροδεξιοί που διαφωνούν με την εκδήλωση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν προπηλακισμοί και να σημειωθούν συμπλοκές που οδήγησαν στην επέμβαση της Αστυνομίας.

Οι ακροδεξιοί που πέταξαν και πέτρες προς τους συγκεντρωμένους, εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν στον Μύλο του Παππά από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η Αμάλ και οι συνεργάτες αποχώρησαν πολύ νωρίτερα από την αναμενόμενη ώρα. Μάλιστα οι επιθέσεις έγιναν μπροστά σε μικρά παιδιά που είχαν βρεθεί στο σημείο για να υποδεχτούν την Αμάλ.

«Για πολιτιστική εκδήλωση με ανθρωπιστικό χαρακτήρα για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στάθηκε δυστυχώς αφορμή για εκδηλώσεις μίσους» σχολίασε ο Δήμος Λάρισας.

Όπως σημείωσε, «μια πολύ μικρή ομάδα ακραίων, σκοταδιστών, φασιστών και μισαλλόδοξων έκρινε σκόπιμο να μην μείνει στη διχαστική και χυδαία ρητορική που χρησιμοποίησε τις τελευταίες ημέρες, αλλά να προβεί και σε επιθέσεις κατά της…Αμάλ, τρομοκρατώντας γονείς και παιδιά που συμμετείχαν με χαρά στην εκδήλωση.

Τι να απαντήσουμε σ´ αυτά τα παιδιά που τρομοκρατημένα ρωτούσαν, με αθωότητα τους γονείς τους: «Γιατί τόσο μίσος για μία κούκλα;»

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια. Ζητούμε συγγνώμη από τις οικογένειες και τα παιδιά που έσπευσαν με χαρά να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχίσει να κινείται με αρχές και αξίες, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Στην Λάρισα φωνές διχασμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού είναι και θα παραμείνουν στο περιθώριο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί