Επιτέλους, “απεγκλωβισμός”!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Έτσι μπράβο! Καθαρά και ξάστερα και «έντιμα»! Βρέθηκε ένας άνθρωπος να «απεγκλωβίσει» -όπως ακριβώς είπε- χιλιάδες φοιτητές από τα Πανεπιστήμια!!!

Ξέρετε τι «βάσανο» μεγάλο είναι να σπουδάζουν οι νέοι στα ελληνικά Πανεπιστήμια; Τι έξοδα έχουν και πώς μπορεί να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους; Ευτυχώς η κυρία υπουργός αποκατέστησε την ακαδημαϊκή «τάξη»! 

Δηλαδή, άντε τώρα να πληρώνει η ελληνική οικογένεια για σπουδές και τα καμάρια τους να φτιάχνουν βόμβες μολότωφ, να κρεμούν πινακίδες σε πρυτάνεις, να εμπορεύονται ναρκωτικά, να γίνονται χουλιγκάνοι, να διαφθείρουν τα ήθη και έθιμα της φυλής και όλα αυτά εξαιτίας των σπουδών τους!

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καιρών, ασπαζόμενη τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων «πρώτης γραμμής» των «έγκυρων και έγκριτων» καναλιών και θέλοντας να προλάβει την έξαρση της εγκληματικότητας στην ελληνική κοινωνία, η κυρία υπουργός φρόντισε να κλείσει την πόρτα σε 40.000 υποψηφίους, οι οποίοι θα αναζητήσουν την κατάρτιση και την καλλιέργεια τους σε έγκριτα ιδιωτικά ΙΕΚ, που φέρουν βαρύγδουπους τίτλους και  που συνεργάζονται στενά με τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της υφηλίου κι έτσι η ελληνική κοινωνία λυτρώνεται οριστικά από το άγος των σπουδών σε δημόσια Πανεπιστήμια.

Αφήστε δε που αν άφηνε αυτές τις χιλιάδες στα αμφιθέατρα των ελληνικών Πανεπιστημίων να μας έβγαιναν τίποτα «άπλυτα» αναρχοκομούνια και να συγχυζόταν ο Τζήμερος ομού με τον Άρη του ΣΚΑΪ.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτή η κίνηση «ΜΑΤ» του υπουργείου α-Παιδείας λυτρώνει από άχρηστες σπουδές χιλιάδες ανθρώπους κατά το χριστιανικό «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι», αφού δεν είναι και πολύ καλό για την κάθε μορφής εξουσία να παράγει ανθρώπους σκεπτόμενους. 

Στο πλαίσιο του «απεγκλωβισμού» από τα ελληνικά Πανεπιστήμια άλλωστε θα βρουν ευκαιρία κάποιοι «απλοί» πολίτες να εγγράψουν τα καμάρια τους σε μεγάλα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, εκεί που οι σπουδές χτίζουν «βιογραφικά» και «καριέρες» και στο εγγύς μέλλον θα διαδεχθούν τους μπαμπάδες και μαμάδες στην πυραμίδα της εξουσίας. Αρκεί να διαθέσεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολαρίων…

 Έτσι όμορφα κι απλά χτίζεται το μέλλον της χώρας που το ΔΟΥΛΕΜΑ της κοινωνίας έχει αναχθεί σε … επιστήμη και μέσω «απεγκλωβισμών» και «εκκενώσεων» οι πολίτες παραχωρούν ολοένα και περισσότερο  ζωτικό χώρο στην εκάστοτε εξουσία…

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Επιτέλους, “απεγκλωβισμός”!”

  1. Elefteria

    Όλοι αυτοί οι Τζήμεροι, Άρηδες, Αδώνιδες, Κικίλιες, Βορίδηδες και λοιποί ομοϊδεάτες πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αν θέλανε να βρίσουν κάποιον τον λέγανε “άγαμη θυγατέρα” οι άθλιοι…
    Εμείς ήμασταν τρεις αδερφές και χάσαμε τον πατέρα μας, όμως περάσαμε σε ελληνικά πανεπιστήμια σε περιζήτητες σχολές και αποκατασταθήκαμε επαγγελματικά. Και όσο για τις πριγκίπισσες και τις σταχτοπούτες που παίρνουν ένα ελίτ πτυχίο για να βρούν καλό γαμπρό (π.χ. Κέητ Μίντλετον) δεν θα έπαιρναν στις πανελλήνιες ούτε τρία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί