Χώρος πολιτισμού γίνονται οι παλιές αποθήκες του συνεταιρισμού στο Γάζι

Τη δημοπράτηση ενός εμβληματικού έργου για την Δημοτική Ενότητα Γαζίου και ολόκληρο το Δήμο αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Μαλεβιζίου. Πρόκειται για το έργο  «Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και αλλαγή χρήσης διώροφου κτιρίου,  από αποθήκη σε κτίριο πολιτισμού» προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ. 

 Ένα έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και προβλέπει τη μετατροπή του κτιρίου του παλιού αγροτικού συνεταιρισμού σε έναν πολυχώρο πολιτισμού. 

Φιλοδοξία του Δήμου Μαλεβιζίου είναι στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου που θα δημιουργηθεί, να στεγαστεί η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου με στόχο την ουσιαστική ανάδειξη της σε έναν χώρο αντάξιο της σπουδαιότητας της. 

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφερόμενος στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τόνισε πως το έργο θα αποτελέσει μία σπουδαία παρακαταθήκη για το Μαλεβίζι που έχει ανάγκη από διεξόδους πολιτισμού και ζήτησε από τις υπηρεσίες να τρέξουν άμεσα τις διαδικασίες ώστε η δημοπράτηση του να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο. 

Το κτίριο του Συνεταιρισμού έχει έκταση 1100 τετρ. μέτρα και βρίσκεται στην καρδιά του Γαζίου. Με βάση τη μελέτη θα δημιουργηθούν ένα αμφιθέατρο 152 θέσεων με όλες τις προδιαγραφές για την πρόσβαση σε αυτό Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και ο χώρος που θα στεγάσει την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου. Επίσης με βάση τη μελέτη προβλέπεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με θέσεις στάθμευσης, πράσινο και αστικό εξοπλισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί