Δήμος Μαλεβιζίου: Τιμητική εκδήλωση για τους Καλεσσανούς ήρωες

Τους Καλεσσανούς ήρωες που εκτέλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944 τίμησαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Καλεσσών. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο μνημείο πεσόντων, στη θέση τη θέση  Τουπάκι στο δρόμο προς Κρουσώνα και το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Μιχάλης Αλμπαντάκης και Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, οι βουλευτές του Σύριζα, Χάρης Μαμουλάκης και Σωκράτης Βαρδάκης, ο βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Ξυλούρης και Λάμπρος Βαμβακάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλεσσών Κώστας Δερμιτζάκης συγγενείς των θυμάτων κ.α.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού και Νεολαίας Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου κατά τον χαιρετισμό της ανέφερε για τη θυσία των Καλεσσανών : «Σήμερα  αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους Καλεσσανούς ήρωες. Υποκλινόμαστε με δέος στο ένδοξο παράδειγμά τους και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε δικαίωση για τη θυσία τους. Διατηρούμε αλώβητη την ιερή παρακαταθήκη που άφησαν σε μας και τα παιδιά μας. Αυτήν που τσάκισε τη ναζιστική αλαζονεία και που αποτελεί πυξίδα αξιών για εμάς.»

Ακολούθησε ξενάγηση στο εικαστικό αφιέρωμα στους Καλεσσανούς ήρωες που εκτίθεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Κάτω Κα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί