Πρωτοφανής δήλωση Γεραπετρίτη: Τα σώματα ασφαλείας είναι αναντικατάστατα ενώ οι γιατροί όχι!

Πρωτοφανής δήλωση από τον υπ. Επικρατείας ότι οι αστυνομικοί, σε αντίθεση με τους υγειονομικούς, πρέπει να βρίσκονται στις επάλξεις ακόμα και ανεμβολίαστοι


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να αγνοεί τις αγωνίες μεγάλου μέρους της κοινωνίας και αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών αλλά όχι για όλες τις κατηγορίες πολιτών.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κάνει ξεκάθαρο διαχωρισμό πολιτών αφού σε σχετική ερώτηση για τα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις κάνει λόγο για δύσκολη αναπλήρωση τους.


«Δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, όπου το αναγκαίο προσωπικό θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις. Άρα θα υπάρξει μία πιο εξατομικευμένη προσέγγιση όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα».

«Το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει και οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και απέναντι στην κοινότητα. Η λογική δεν μπορεί να είναι το κράτος να επιβάλλει σε όλους τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είναι και θέμα συνείδησης. Από εκεί και πέρα το ζήτημα του ποσοστού του εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας είναι αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον».

Σε εντελώς άλλο ύφος και ερωτηθείς σχετικά με τα κενά που θα δημιουργηθούν στον τομέα της Υγείας από την αναστολή συμβάσεων υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο Γιώργος Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε για άμεση αναπλήρωση όλων των κενών.

«Θα υπάρξει πολύ σύντομα ένας κατάλογος ώστε να καλυφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν έτσι ώστε να συνεχιστεί η παροχή της δημόσιας υγείας στο βέλτιστο επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί