Οι σχολές με τα περισσότερα και τα λιγότερα μόρια

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Ποιές είναι όμως οι σχολές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια;

Δείτε το top 10

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) 19.929

ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 19.039

ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 18.911

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) 18.840

ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) 18.826

ΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 18.730

ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 18.654

ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ) 18.557

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ) 18.529

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΑΘΗΝΑ) 18.487

Οι σχολές με τα λιγότερα μόρια

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι βάσεις της φετινής χρονιάς σε αρκετά τμήματα, με αποτέλεσμα, υποψήφιοι που δεν έγραψαν παρά μόνο το όνομά τους να έχουν μια θέσει σε κάποια σχολή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Ιατρικών Σχολών, καθώς ορισμένες κινούνται πλέον και κάτω από το φράγμα των 18.000 μορίων. Για παράδειγμα, η βάση στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης διαμορφώθηκε στα 17.400, ενώ στην Ιατρική Κρήτης στα 17.525 μόρια. Η βάση στην Ιατρική Αθήνας διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια.

Για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και τις βάσεις των σχολών, επιβεβαιώνεται μια ιστορική πτώση στις ιατρικές σχολές της τάξεως των 800 μορίων.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο των θετικών σπουδών υπάρχουν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης, κάτι που σημαίνει ότι οι θέσεις είναι περισσότερες από τους υποψηφίους. Ακόμα, θα υπάρχουν αρκετές ισοψηφίες, οπότε η εισαγωγή θα εξαρτηθεί από το πρώτο ή το δεύτερο μάθημα βαρύτητας. Μικρή άνοδος θα σημειωθεί σε οικονομικά τμήματα.

Το 87% των παιδιών του νέου συστήματος θα βρουν θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ σημειώνεται ένα εκπαιδευτικό χάσμα ως αποτύπωμα της πανδημίας. Ειδικότερα, υπάρχουν περισσότεροι άριστοι από κάθε άλλη χρονιά και περισσότεροι με βαθμολογία κάτω από τη βάση.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Οι σχολές με τα περισσότερα και τα λιγότερα μόρια”

  1. πεδίο δόξης λαμπρόν

    Απλά οι ψυχολόγοι να μην παίρνουν πολύ θάρρος επειδή τώρα οι περισσότεροι έχουν πρόβλημα. Η ψυχολογία στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι θεωρητικές σπουδές, δεν είναι ιατρική και όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δεν κάνει τίποτα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί