Κινητοποίηση υγειονομικών απ’ όλη την Κρήτη στο Ηράκλειο ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς (φωτο)

Ανακοίνωση από το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την παγκρήτια κινητοποίηση υγειονομικών ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, έξω από την ΥΠΕ Κρήτης:

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας υγειονομικών εργαζομένων στις 26/8 στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των αναστολών εργασίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Σωματεία Εργαζομένων από όλες τι μονάδες υγείας του νησιού. 

 Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να κρύψει τις ευθύνες της για την νέα εξάπλωση της επιδημίας, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 18 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για την υγεία των πολιτών.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, η κυβέρνηση οδηγεί στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων, επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

► Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” για την επιδημία.

► Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΤΡΙΤΗ 31/8 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Με τη πρώτη πράξη αναστολής καθηκόντων που θα εκδοθεί για συνάδελφο την επόμενη ημέρα προκηρύσσουμε στάση Εργασίας 10.00 – 15.00

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί