Έργα 6.500.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων (φωτο-βίντεο)

Οδική ασφάλεια, αποκατάσταση οδικού δικτύου και καταστροφών στους Δήμους Πλατανιά, Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου και ανακατασκευή του γηπέδου Βουκολιών Πλατανιά 

Έργα ύψους 6,5 εκ. ευρώ (προϋπολογισμού συνολικού ύψους 6.558.000,00 €) υπογράφηκαν σήμερα στην Αντιπεριφερέρεια Χανίων από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. 

Πρόκειται για τέσσερις εργολαβίες ύψους 6 εκ. ευρώ  που αφορούν οδικά έργα και αποκαταστάσεις ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων και των Δήμων Πλατανιά, Καντάνου Σελίνου και Κισσάμου καθώς κι ένα αθλητικό έργο στις Βουκολιές Πλατανιά ύψους 600 χιλ. ευρώ. 

«Σημαντικές εντάξεις ύψους 6,5 εκ. υπογράφηκαν σήμερα. Τα έργα θα βοηθήσουν πολύ στην οδική ασφάλεια, στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές μαζί με το μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας του ΕΣΠΑ σε 105 σημεία της Π.Ε. κι όσα έργα έπονται, θα μας οδηγήσουν να ολοκληρώσουμε σε μια διετία όλο το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες μελέτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, σημειώνοντας πως παράλληλα με τη σημερινή υπογραφή «ικανοποιείται κι ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Πλατανιά για το γήπεδο Βουκολιών έτσι ώστε η νεολαία να πηγαίνει στον αθλητισμό».  

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα ενώ τόνισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό το έργο της οδικής ασφάλειας το οποίο για να μην μπερδεύονται οι εκτελέσεις έργων σε ίδια σημεία, έχουμε συνεννοηθεί κι όταν ολοκληρώνεται ένα έργο θα ξεκινάει άλλο ώστε να προχωρούν κανονικά και αποτελεσματικά σε τμήματα των Δήμων Πλατανιά, Καντάνου Σελίνου και Κισσάμου. Υπογράμμισε δε την μεγάλη σημασία που έχει το έργο του γηπέδου στις Βουκολιές.    

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωνσταντίνος Γύπαρης, οι Δήμαρχοι Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Καντάνου Σελίνου Αντώνης Περράκης και Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, οι οποίοι και ευχαρίστησαν για τα έργα που ανατίθενται.  

Τα έργα 

Αναλυτικά οι συμβάσεις των έργων που υπογράφηκαν όπως παρουσιάστηκαν από τη Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τζούλια Μπαρτολότζι.   

  1. Μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της εταιρείας «ΙΡΙΔΑΝΟΣ ΑΤΕ» η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ν.Ε.Ο.Δ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ Ν.ΧΑΝΙΩΝ», προϋπολογισμού 558.000,00 € (με Φ.Π.Α.).  Το έργο προβλέπει την αποκατάσταση της Νέας Εθνικής Οδού (Ν.Ε.Ο.Δ) στην Π.Ε. Χανίων σε επιλεγμένες θέσεις που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και η αντιμετώπισή τους χαρακτηρίζεται αναγκαία όσο και επείγουσα.
  2. Μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της εταιρείας «ΝΟΡΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η σύμβαση κατασκευής του έργου «Έργα αντιστήριξης πρανών επί της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου και αποκατάσταση καταστρώματος οδού στη θέση Νοχιά», προϋπολογισμού 600.000,00 € (με Φ.Π.Α.). Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και αντιστήριξης πρανών επί της Π.Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου πλησίον του οικισμού Νοχιά, όπου παρουσιάζεται εδαφική αστάθεια (μετακίνηση του εδάφους), με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών – καθιζήσεων στην επιφάνεια του οδοστρώματος και σπηλαιώσεων κάτω από το οδόστρωμα.
  3. Μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και της Ένωσης «ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. – ΤΟΞΟ Α.Ε.Τ.Ε. – ΜΙΤΟΣ Α.Ε. – ΝΕΑΡΧΟΣ Α.Τ.Ε.» η σύμβαση που αφορά στο έργο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΠΑΡΧIAΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΥ 2019, 21ο ΥΠΟΕΡΓΟ(νέο): ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ», προϋπολογισμού 3.000.000,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο αφορά σε εργασίες που θα γίνουν σε 7 συγκεκριμένες θέσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Κισάμου και Καντάνου Σελίνου, που είχαν παρουσιαστεί επικίνδυνα κατολισθητικά φαινόμενα και τα οποία δημοπρατήθηκαν μετά την ολοκλήρωση εξειδικευμένεων μελετών.
  4. Μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και της εταιρείας «ΑΤΛΑΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε.»  η σύμβαση που αφορά στο έργο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019» 8Ο ΥΠΟΕΡΓΟ (νέο): «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΟΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΔΕΛΙΑΝΑ – ΤΡΙΑΛΩΝΙΑ, ΡΑΠΑΝΙΑΝΑ – ΒΟΥΒΕΣ – ΧΡΥΣΑΥΓΗ – ΠΟΛΕΜΑΡΧΙ, ΓΛΩΣΣΑ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΚΑΡΕΣ – ΖΥΜΒΡΑΓΟΥ – ΔΕΛΙΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ», προϋπολογισμού 1.800.000,00 € (ΜΕ ΦΠΑ.). Το έργο αφορά σε εργασίες που θα γίνουν σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Πλατανιά, στα οποία εμφανίζονται έντονες καθιζήσεις του οδοστρώματος, κατολισθήσεις πρανών και εκτεταμένες ζημιές στα τεχνικά απορροής ομβρίων, με στόχο, να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις μελέτες, για την επαναφορά τους στο αρχικό κατά το δυνατόν επίπεδο, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Γήπεδο Βουκολιών 

Μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και της εταιρείας «ΛΥΔΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Α.Τ.Ε.Ξ.Τ.Β.Ε.» η σύμβαση που αφορά στο έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ», προϋπολογισμού 600.000,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέας περίφραξης, ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα, σύστημα διαβροχής αυτού, κλπ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί