Έρχεται με άγριες διαθέσεις ο Σεπτέμβρης – Προειδοποίηση μετεωρολόγου για έντονα καιρικά φαινόμενα (βίντεο)

Για έντονα φαινόμενα καιρικά φαινόμενα μέσα στο Φθινόπωρο και μάλιστα από τον Σεπτέμβριο προειδοποιεί ο  μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενώ την ίδια στιγμή χτυπά «καμπανάκι» για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας.

Επικαλούμενος τα προγνωστικά δεδομένα είπε το πρωί της Πέμπτης  ότι «ο Σεπτέμβρης έρχεται με άγριες διαθέσεις» καθώς θα έχουμε βροχές και καταιγίδες από διαδοχικά βαρομετρικά που θα μας έρχονται από τα βόρεια Βαλκάνια και τη δυτική Ευρώπη.

«Είναι ανησυχητικά τα φαινόμενα αυτά γιατί θα έχουν έντονο χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τα καμένα δάση πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο είναι νωρίς» σημείωσε ο ίδιος ώστε να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα λέγοντας παράλληλα ότι «ναι μεν θα υπάρχουν και μέρες με ηλιοφάνεια αλλά όταν θα εκδηλώνονται τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλη ραγδαιότητα».

Αναφορικά με τις επόμενες μέρες εξήγησε πώς η χώρα μας θα χωριστεί στα δύο από την οροσειρά της Πίνδου. Συγκεκριμένα, στα δυτικά και βόρεια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες ενώ στα νότια και ανατολικά θα έχουμε αρκετή ζέστη, ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τις θερμοκρασίες μέχρι το τέλους του μήνα ο υδράργυρος φαίνεται να μένει σε λογικά επίπεδα και με μικρή πτώση από την νέα εβδομάδα καθώς θα αρχίσουν να επιδρούν και πάλι οι βοριάδες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί